Knokke-Heist bezoeken als toerist?

41 bestuurders onder invloed van alcohol

De lokale politie steunt de zomerbobcampagne met extra controles in Damme en Knokke-Heist. Sinds de start van de campagne reden al 41 van de 547 gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Zeven automobilisten reden ook onder invloed van verdovende middelen. Het politieteam trok al elf rijbewijzen in.

Gerichte aanpak

Ook deze editie kiest het politieteam voor een efficiënte aanpak van de zomerbobcampagne. Zowel overdag als 's nachts ligt de nadruk op gerichte verkeerscontroles en hebben de patrouilles extra oog voor bestuurders met een risicovol of onaangepast rijgedrag. Deze automobilisten worden onmiddellijk aan de kant gezet en gecontroleerd.

"Onze politiezone bobt opnieuw mee", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. "Dankzij de gedrevenheid van onze patrouilles en efficiënte aanpak van de controles halen we elk jaar veel bestuurders onder invloed van alcohol of drugs uit het verkeer."

De controles lopen ook na de bobcampagne door. In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via PZ.DKH.Verkeer@police.belgium.eu.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter