Knokke-Heist bezoeken als toerist?

40 jaar MS-Liga Comité Brugge-Oostkust

Op vrijdag 29 maart 2019 werd in ZoWe, school voor verpleegkunde in Brugge, het 40-jarig bestaan van MS-Liga Comité Brugge-Oostkust gevierd in aanwezigheid van burgemeester van Brugge, Dirk De Fauw, burgemeester van Damme, Joachim Coens en Maria Torfs, voorzitter en Luc De Groote, directeur van MS-Liga Vlaanderen. De personen uit Knokke-Heist die zich willen aansluiten bij de MS-Liga kunnen contact opnemen via msligabrugge@gmail.com of met de Knokke-Heistse Patricia De Groote (patricia.degroote@skynet.be), sinds kort patiënt en ook bestuurslid van de MS-Liga Comité Brugge-Oostkust.

 

MS: meest voorkomende neurologische, chronische ziekte bij jongvolwassenen

MS, multiple sclerose, is een van de meest voorkomende neurologische, chronische ziektes die ontstaan bij jongvolwassenen met grote gevolgen voor de persoon met MS maar ook voor de directe familie. Het verloop is onvoorspelbaar en de precieze oorzaak is nog steeds onbekend. In ons land spreken we van 1 op 1000 mensen die door MS worden getroffen. Voor zowel patiënt als familie is het een zware opdoffer als de diagnose gesteld wordt. De MS-Liga neemt het daarom op voor de persoon met MS en zijn/haar naaste omgeving.

 

40 jaar MS Liga Brugge-Oostkust

De viering van 40 jaar MS- Liga Brugge- Oostkust betekent dan ook de viering van veel inzet en enthousiasme van de 30-tal vrijwilligers. Voornamelijk betekent het 40 jaar van ontmoeting, verbondenheid, belangenbehartiging, 40 jaar van bezoekjes brengen aan, maandelijks activiteiten organiseren en begeleiden van personen met MS en hun mantelzorger. Daarenboven is het voor het bestuur en de vrijwilligers ook voortdurend zoeken naar sponsoring om de werking van de vereniging draaiend te houden. De jaarlijkse chocolade- en koekjesverkoop in de MS- week in september en de feestelijke BBQ zijn de grootste fundraisingacties. Het comité is gesticht op 29 januari1979. De toenmalige voorzitter Monique De Langhe, ondervoorzitter Simone Helewaut, en huidige voorzitter Lieve Mus werden in de bloemetjes gezet na de lovende woorden van Luc De Groote, directeur van de MS-Liga. Na het panelgesprek met enkele personen met MS en een mantelzorger werd de viering afgesloten met een receptie aangeboden door de stad Brugge.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter