Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Dienst Toerisme lanceert dit pinksterweekend culinaire en kunstzinnige ART Tour met trendy e-limousine

Tijdens het verlengde pinksterweekend van zaterdag 8 tot maandag 10 juni 2019 lanceert de dienst Toerisme van Knokke-Heist een nieuw initiatief: de ART Tour. Met een unieke elektrische KH-citymobiel XXXL maak je op een stille en duurzame manier kennis met de passie voor smaakvolle en artistieke schoonheid in Knokke-Heist. Een enthousiaste gids neemt je mee op deze kunstzinnige roadtrip waar je oog in oog komt te staan met hedendaagse sculpturen en het groot aantal kunstgaleries waarvoor Knokke-Heist zo befaamd is. Tijdens de culinaire stops kun je je laten verwennen met gastronomische natjes en droogjes. Vanaf 1 juli tot 14 september 2019 kunnen liefhebbers elke donderdag, vrijdag en zaterdag deelnemen aan deze culinaire en kunstzinnige ART Tour.

Wereldprimeur: de elektrische Citymobielen van Knokke-Heist

De elektrische Citymobielen voor 12 of 22 personen zijn een absolute wereldprimeur. Elektrische stadswagentjes vormen al jaar en dag onderdeel van het straatbeeld van Knokke-Heist en zijn een belangrijke en geliefde vorm van duurzame mobiliteit. Speciaal voor de trendsettende badstad werden nu grote halfopen modellen ontwikkeld, op maat gemaakt naar de wensen van het gemeentebestuur. Behalve geluidsarm is deze trendy e-limousine ook uitgerust met tal van technische snufjes om een optimaal comfort te garanderen.

Kunst op het zomerprogramma

De ART Tour is een nieuwe, verrassende manier om de badstad Knokke-Heist te leren kennen. Kunst, gastronomie, shopping en strand komen samen in een unieke ervaring onder leiding van een deskundige gids. Met 6 rondritten per week vormt ART Tour een belangrijk onderdeel van het zomerprogramma van Knokke-Heist. Kunst speelt daarin een belangrijke rol, met een vast aanbod van bijna 90 (!) kunstgaleries, het bekende ART Weekend eind juni, de openluchtexpositie 'Sculpture Link', de kunstbeurs 'Art Nocturne', de kunstinstallatie van Guillaume Bijl in het Zwin Natuur Park en het grote aanbod aan (klassieke) concerten en optredens. Proef met de ART Tour de hele zomer lang van het grote culturele aanbod aan galeries en hedendaagse kunst in Knokke-Heist.

Culinaire ontdekkingstocht

Culinaire ontdekkingstocht

Knokke-Heist speelt een hoofdrol op vlak van culinaire verwennerij. Tijdens de ART Tour proef je zelf van al het zilt en zeezoet dat de Zwinstreek te bieden heeft. Zo kan je je onder meer verheugen op een unieke chocoladecreatie en wordt een glaasje champagne geserveerd. Stijlvol en smakelijk!

Praktische info

  • Lanceringsweekend: Pinksterweekend zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni 2019
  • Vanaf 1 juli tot 14 september telkens op donderdag, vrijdag en zaterdag.
  • Vertrek : Lichttorenplein om 11 uur en om 14 uur
  • Prijs : € 39 per persoon
  • Vroeg reserveren wordt aanbevolen om zeker te zijn van een plaatsje! Reserveren en betalen doe je hier.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter