Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Cas Goossens houdt onthullende Zondagbabbel met Daan Van der Sluys

Op zondag 14 april 2019 om 10 uur houdt Cas Goossens opnieuw zijn traditionele Zondagbabbel in CaféCultuur. Dit keer is Daan Van der Sluys, zaakvoerder van de Standaard Boekhandel zijn praatgast. Cas praat met Daan over zijn leven en zijn passie voor boeken. “Dat de kleinhandel en de boekensector in het bijzonder, het niet makkelijk heeft in deze internettijden weten we allemaal. Mede daarom dringen keuzes zich op en dienen knopen doorgehakt. Pas maandag 15 april mag ik daarover communiceren, maar voor onze gemeente, voor cc Scharpoord, voor Cas en dus ook voor de geïnteresseerde toehoorder wil ik dit belangrijke nieuws vervroegen ....” vertrouwt Daan ons toe. Ook nieuwsgierig? Kom dan naar de Zondagbabbel! Kan je er niet bij zijn, hou dan zeker vanaf maandag 15 april 2019 de Facebookpagina van Standaard Boekhandel Knokke-Heist in de gaten!

 

Boekhandelaar, auteur en consultant

Daan Van der Sluys (Gent° 1959) had als 14-jarige zijn eerste studentenjob in een boekhandel aan de Belgische kust. Na zijn studies en na een 8-tal jaren als lesgever in het middelbaar onderwijs dook hij 30 jaar geleden terug het boekenvak in: ditmaal als zelfstandige uitbater bij Standaard Boekhandel te Gent en later in Deinze. Zo'n 26 jaar geleden kwam hij naar Knokke-Heist en nam de zaak op de Lippenslaan over. In 2011 kwam daar ook Standaard Boekhandel Blankenberge bij.Het boekenvak kent dan ook voor Daan maar weinig geheimen meer. Niet alleen is hij boekhandelaar, maar ook als auteur (verschillende reisgidsen), consultant voor het uitgeven en als gastspreker bij de opleiding voor bibliotheekmedewerkers (VSPW Gent), is hij actief.

 

Standaard Boekhandel 100 jaar

Dit jaar (2019) viert Standaard Boekhandel zijn 100ste verjaardag en stelt zich heel duidelijk de vraag hoe de volgende 100 jaar er zullen uitzien voor het boekenvak? Heeft het (papieren) boek nog een toekomst? Zullen we überhaupt nog lezen? Verdwijnt de “boekenwinkel” uit ons straatbeeld ? Wat met de bibliotheken ? Wat met het (lees)onderwijs?
 

Medestichter van vereniging Gentenaars in Knokke-Heist

Daan is gehuwd met Nancy Vervenne (Knokke-Heist °1964) en woont in onze gemeente. Hij heeft 2 dochters (Kaat en Maaike) en 4 kleinkinderen, zij 2 zonen (Diego en Timo). Samen bouwen ze nog steeds aan hun bibliotheek. Daarnaast is Daan lid van de Cultuurraad en medestichter van de vereniging “Gentenaars in Knokke-Heist”.
 

Prijs: € 3.50 (inclusief drankje)

Organisatie: Cultuurcentrum Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter