Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist stunt met wereldpremière van fotograaf Anton Corbijn

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 4 april t/m 5 juli 2020 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker Anton Corbijn (°1955) beelden uit zijn rijke oeuvre waarin hij de cross-over opzoekt tussen fotografie en de modewereld, en daarmee de termen ‘mood’ en ‘mode’ in de meest ruime zin omarmt. 

Wereldprimeur

Net als in het oeuvre van Corbijn combineert Knokke-Heist kunst, mode en goede smaak. De kunstzinnige Belgische badstad is dan ook de ideale plek voor de wereldpremière van MOØDe. De expo omvat meer dan 100 werken, waarvan vele voor het eerst worden getoond.

Iconische portretten

De portretten die Corbijn maakte van Kate Moss, Alexander McQueen of van Naomi Campbell hebben inmiddels een iconische status verworven. Als visual director achter de Britse popgroep Depeche Mode en door zijn decennialange samenwerking met onder meer U2 heeft hij een stempel gedrukt op hoe wij kijken naar een belangrijk stuk hedendaagse rock- en popcultuur.

Fotografie speelt hoofdrol in wereldwijde modecultuur en -industrie

De fotografie bepaalt in grote mate hoe we naar een modeontwerp kijken en fotografie wordt door ontwerpers ingezet om hun visie en visuele identiteit kracht bij te zetten. De trendgevoelige en steeds veranderende modewereld werkt samen met fotografen en visual artists die niet alleen de realiteit vastleggen, maar haar ook creëren. Voor de fotografie is het eigen visuele universum van die modewereld dan weer een heel dankbaar onderwerp. Met MOØDe bewijst Anton Corbijn dat mode overal is.

Zaterdag 4 april tot en met zondag 5 juli 2020

Dagelijks: 10 – 19 uur

Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, 8300 Knokke-Heist

www.fotofestival.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter