Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Trajectcontrole in de Westkapellestraat en Heistlaan

In de politiezone Damme/Knokke-Heist zijn drie trajectcontroles op komst. In Knokke-Heist is een trajectcontrolesysteem in opbouw in de Westkapellestraat en Heistlaan. Ook in de Weststraat in Damme is een trajectcontrole voorzien. Op de drie trajecten zal een snelheidsregime van 70 kilometer per uur van kracht zijn. Dit betekent dat de snelheidslimiet zal wijzigen in de Weststraat tussen Vivenkapelle en Moerkerke. De politie past ook de snelheden aan op de parallelwegen om sluipverkeer te vermijden.

“Een trajectcontrole werkt efficiënter dan een flitscamera”, zegt korpschef Steve Desmet. “Veel bestuurders remmen ter hoogte van een flitspaal af, maar drijven daarna de snelheid opnieuw op. Op locaties met een trajectcontrole respecteren de bestuurders over een langere afstand de toegelaten snelheid wat de veiligheid ten goede komt.”

De trajectcontroles treden vermoedelijk in werking tegen de lente van 2020. Op de N9 tussen Sijsele en Maldegem (Donk) is de Vlaamse overheid al gestart met de bouw van een trajectcontrolesysteem.

Hoe werkt een trajectcontrole

Een trajectcontrolesysteem maakt in totaal twee foto’s: een foto wanneer de wagen voorbij de eerste camera rijdt en een foto wanneer de wagen langs de tweede camera passeert. Dankzij de nummerplaatherkenningssoftware kan het computersysteem de foto’s aan elkaar linken. Er volgt een snelheidsboete als de gemiddelde snelheid hoger ligt dan de toegelaten snelheid. Dankzij de nummerplaatherkenningssoftware kan het politieteam op deze locaties ook geseinde wagens detecteren.

Hoeveel investeert de politiezone

De drie trajectcontrolesystemen van de politiezone Damme/Knokke-Heist zijn samen goed voor een investering van ongeveer 465.000 euro. De investering is goedgekeurd in de politieraad van 23 oktober 2019 en krijgt de volle steun van burgemeesters Graaf Leopold Lippens en Joachim Coens.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter