Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist ondersteunt praktijkopleiding in de toeristische sector van de Zwinregio

Na anderhalf jaar voorbereiding heeft de werkgroep Hospitality van New Babylon 3 een samenwerkingsproject tot stand gebracht tussen de onderwijsinstituten en een 14-tal hospitality-ondernemers in de gemeente Sluis. De formele ondertekening van de overeenkomst vond op 9 mei 2019 plaats in restaurant Air Republic aan de jachthaven van Cadzand-Bad. Knokke-Heistenaar Sergio Herman mocht er als één van de eerste deelnemende ondernemers zijn handtekening plaatsen.

Hospitality Academy Zwinregio

De initiatiefnemers willen hiermee inzetten op betere opleidingen voor de toeristische sector in de Zwinregio door middel van praktijktrajecten. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist heeft via het Zwinregio-overleg dit project mee helpen opzetten. De uitvoering van deze overeenkomst wordt ondergebracht in een Stichting ‘Hospitality Academy Zwinregio’. New Babylon 3 werkt nu aan een gelijkaardige overeenkomst van Vlaamse onderwijsinstituten en ondernemers actief in de toeristische en horecasector.

24 leerlingen op praktijkroute bij ondernemers

De opleiding op het niveau van middelbaar beroepsonderwijs (MBO) start in september 2019 in Zeeuws-Vlaanderen met 24 leerlingen onder leiding van Scalda Terneuzen. Dit wordt uitgevoerd in de vorm van een praktijkroute waarbij de studenten vanaf dag 1 worden geplaatst bij de hospitality ondernemers (restaurants, hotels, campings, strandpaviljoens, golfbaan, vakantieparken). Zij worden begeleid door coaches van Scalda en leermeesters van de hospitality-ondernemers. Tijdens de startfase (schooljaar 2019-2020) wordt opgeleid voor kok, niveau 2 en 3, alsook gastheer/gastvrouw niveau 2 en 3. Na 2020 wordt de opleiding uitgebreid met een niveau 4 voor beide beroepen alsook met aanvullende opleidingen voor leisure & hospitality en facilitaire diensten.

Doorstroming naar Hotel Management in Vlaanderen en Nederland

De aanvoer van studenten voor deze opleiding staat open voor leerlingen van het voorbereidend middelbaar onderwijs. In de overeenkomst gaat men er van uit dat het Zwincollege (als onderdeel van de Stichting Voortgezet Onderwijs Zeeuws-Vlaanderen) speciaal aandacht geeft aan deze werkgelegenheid in de gemeente Sluis. Verder kunnen leerlingen uit het hoger algemeen voortgezet onderwijs (HAVO) interesse hebben in werk voor de hospitality sector. Een doorstroming van HAVO naar het Hoger Beroeps Onderwijs (Hotel management) in zowel Nederland als in Vlaanderen wordt gefaciliteerd.

Voor meer info: www.newbabylon3.nl of T  0031 6 2075 0905

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter