Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Celebrity-fotografe Axelle Woussen genomineerd voor de Hollywood Beauty Awards

De uitgeweken Knokke-Heistse Axelle Woussen is genomineerd voor de prestigieuze Hollywood Beauty Awards in de categorie fotografie. Samen met 2 andere celebrity-fotografen is ze op zondag 17 februari 2019 uitgenodigd op de prijsuitreiking in de Avalon Hollywood, een van de meest legendarische nigthclubs van Los Angeles. Al in 2008 volgde reporter Désiré Naessens de Vlaamse topfotografe een week lang in Los Angeles voor het programma Telefacts. Axelle ontdekte haar passie voor fotografie tijdens haar studies in Californië. Ze studeerde verder aan het Institute Saint-Luc en behaalde haar diploma in de Visual Arts.

Huwelijksreportage van Jean-Claude Van Damme springplank voor fotografiecarrière in Hollywood

Aanvankelijk ging haar interesse uit naar fotojournalistiek. Ze bouwde haar portfolio op met een natuurdocumentaire over de ‘Snowbirds’ in Quartzsite Arizona. Ze reide de Trans-Siberische spoorlijn af van Moskou tot Vladivostok en fotografeerde het Burning Man Festival in de Black Rock Desert van Nevada. Maar het was uiteindelijk in 1999 tijdens een kort bezoekje bij haar familie toen ze het huwelijk van acteur Jean-Claude Van Damme in Knokke-Heist fotografeerde, dat ze bij het agentschap Bauer-Griffin Photo Agency de kans kreeg om het shownieuws in Los Angeles te fotograferen.

Wereldsterren uit de showbizz voor de lens van Axelle

In de voorbije 20 jaar heeft ze alle grote prijsuitreikingen gefotografeerd (de Oscars, Grammy’s, Golden Globes, het Cannes Film Festival) maar ook de rechtszaken van Michael Jackson en muziekproducer Phil Spector. Ze maakte ook fotoreportages van de  uitvaartplechtigheden van Ray Charles, Ronald Reagan, Etta James, Farrah Fawcett en vele andere wereldsterren uit de showbusiness.

Axelle’s unieke rode loper-stijl is een combinatie van kadertechniek, het gebruik van lange telelenzen en omgaan met het beschikbare licht wat resulteert in adembenemende portretten. Ze behoort dan ook tot een van de best betaalde celebrity-fotografen in Hollywood.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter