Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zwemfeest Zwem Academie krijgt internationale allures

Op zondagvoormiddag 24 november 2019 vindt in het zwembad van Sportoase Duinenwater zwembad het zesde ‘Immo Van de Walle PACO-zwemfeest’ plaats, een recreatieve zwemwedstrijd voor jongeren.

Nieuwkomers uit Torhout en Oostburg

Zeven clubs bevestigden hun deelname aan het jaarlijkse zwemfeest van de Zwem Academie. Naast de trouwe opkomst uit Aalter (AZ), Maldegem (MEGA), Brugge (BZK), Ieper (iSWIM) en Knokke-Heist (3TK) worden komend weekend ook nieuwkomers TZT uit Torhout én Zwemvereniging Scheldestroom uit Oostburg (NL) in het Sportoase Duinenwater sportbad verwelkomd. De Zwem Academie verwacht bovendien een recordaantal zwemmers én bezoekers. Het internationale tintje dankzij de komst van het team uit Oostburg, is voor de voorzitter de kers op de taart.

150 zwemmers

“We onderhouden prima relaties met de zwemverenigingen uit de regio, van Ieper tot zelfs over de landsgrens. We verwachten dit jaar meer dan 150 zwemmers, allen tussen 6 en 16 jaar jong”, aldus David De Wandel. “Ook dit jaar leggen we de deelnemers in de watten. We maken er eerst en vooral gewoonweg een plezant zwemfeest van. Met een sterk programma, een sfeervol ingericht zwembad, aangepaste muziek op de achtergrond en enkele spelelementen. Samen met hoofdsponsor Immo Van de Walle zorgen we voor een goedgevulde goodie bag”. Alle ingrediënten voor een succesformule zijn aanwezig, zo blijkt uit het stijgende aantal aanmeldingen. “Iedereen komt maar al te graag naar ons zwemfeest, naar ons prachtige zwembad en onze mooie gemeente”, concludeert de voorzitter.

Kom jij ook de sfeer opsnuiven zondagvoormiddag? Het zwemfeest start om 9.30 uur (opwarming om 9 uur) en wordt kort voor de middag afgerond met een ludieke estafette en ritje op de glijbanen. Je bent van harte welkom om te supporteren vanop de kade (zowel zittend als staand) of vanuit de cafetaria.

Zwem Academie

De Zwem Academie vzw is een door de Sportraad erkende zwemvereniging die voor haar jeugdwerking, zwemschool én recreatief aanbod met een kwaliteitslabel van de Vlaamse Zwemfederatie werd beloond.
De Zwem Academie leert sinds 2012 jong en oud technische correct ‘crawlen’ in het Sportoase Duinenwater zwembad en telt jaarlijks gemiddeld 120 leden. In januari 2020 starten er nieuwe lessenreeksen, waaronder de Start to Crawl voor volwassenen (op ma, wo of vr) en de Crawl voor Kids (op wo of zo). Inschrijven is vanaf begin december mogelijk via de website.

Meer weten? Klik naar www.zwemacademie.be of mail naar info@zwemacademie.be

http://www.facebook.com/ZwemAcademie

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter