Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Splinternieuwe wagens voor hondenpolitie

De lokale politie Damme/Knokke-Heist pakt uit met drie splinternieuwe Volvo’s voor de hondenpolitie. Bij de aankoop had het politieteam veel aandacht voor het comfort en de veiligheid van de hondengeleiders en hun trouwe viervoeters.

De wagens zijn uitgerust met extra airconditionings om de honden tijdens warme dagen de nodige verkoeling te bieden. De hondenkennels zijn op maat gemaakt en voorzien van noodluiken. Zo kunnen de viervoeters de hondengeleiders op elk moment bijstaan. De hondengeleiders kunnen via een van de noodluiken de honden ook in de wagen bij zich nemen.

De Volvo’s zijn de eerste wagens van het politieteam met een extra witte ledbar vooraan in de bumper. Zo zijn de politiewagens goed zichtbaar voor de andere weggebruikers tijdens het prioritair rijden. Ook in de koffers is ledverlichting voorzien om de zichtbaarheid van de wagens te vergroten bij een openstaande koffer.

Hondenpolitie

De Hondenpolitie is al tientallen jaren een vaste waarde in het straatbeeld van Damme en Knokke-Heist. Het team bestaat momenteel uit drie hondengeleiders en acht honden. Hondengeleider Henk Defoort (49) werkt samen met patrouillehond Oscar (8). Hij leidt ook puppy Ward op tot patrouillehond en Marly (4) tot drughond. Dual purpose-hond Aslan (8) maakt deel uit van het team van hondengeleidster Gülser Koca (40). Ze leidt ook de jonge Toros (1) op tot patrouillehond en Knut (2) tot drughond. Patrouillehond Drago (5) is de trouwe viervoeter van hondengeleider Bjorn De Waele (41). Hij leidt ook de jonge Blue (1) op tot drughond.

Voor de kenners: de aangekochte wagens zijn drie Volvo’s XC90.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter