Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Boekvoorstelling De mens denkt zich GOD door Bart Crevits

Op vrijdag 13 december 2019 om 19 uur vindt in de bib Scharpoord de boekvoorstelling plaats van De mens denkt zich GOD van de Knokke-Heistse dermatoloog Bart Crevits. Alle religies eisen authenticiteit en enigheid van hun godsfiguur op, maar hoe kan deze diversiteit bestaan binnen een vermeend universeel monotheïsme? Auteur Bart Crevits wil met De mens denkt zich GOD een intellectueel debat op gang trekken over deze prangende kwestie.

Polymonotheïsme-paradox

Volgens de auteur is de zogenaamde “polymonotheïsme-paradox” zonder meer één van de grootste uitdagingen én bedreigingen van onze huidige pluralistische samenleving. Het communicatiebedrijf Group Van Damme uit Oostkamp zorgt voor een mooie visuele presentatie die het intellectueel pleidooi van de spreker voor het brede publiek wat verteerbaarder maakt. Cultuurschepen Annie Vandenbussche geeft een inleidend woordje. Na de boekvoorstelling is er gelegenheid het boek in te kijken, te kopen en te laten signeren en volgt er een receptie.

Iedereen welkom. Inschrijven gewenst in de bibliotheek, op T 050 630 400 of via bibliotheek@knokke-heist.be

Beschrijving van het vooruitgangsalgoritme

In De mens denkt zich GOD, uitgegeven door Stichting Kunstboek, worden theoretische aspecten van diverse culturele, sociaal-economische en politieke verhalen geanalyseerd. De belangrijkste conclusie is de beschrijving van het meest fundamentele maatschappelijke vooruitgangsalgoritme: simultaan richting onbestaande oneindigheid in tijd (= duurzaamheid en cycliciteit) en richting onmogelijke oneindigheid in ruimte (= globinclusiviteit).

Globutopia

Deze uitgave is volgens Bart Crevits de aanzet voor een volgend boek met als vermoedelijke titel Globutopia bestaat. Niet? waarin concrete praktische voorstellen voor substantiële duurzame vooruitgang op verschillende maatschappelijke vlakken (politiek, macro-economisch, financieel economisch, ecologisch, sociaal-economisch, socio-cultureel) meer gedetailleerd beschreven zullen worden, in overleg met professionelen op diverse vlakken. Eerste ideeën hiervoor komen reeds in De mens denkt zich GOD en dus ook op vrijdag 13 december aan bod.

Laser-analoog denken voor politici

“Ik ben overtuigd dat die avond ook politieke vooruitgangsprincipes voor het eerst op een heel unieke vergelijkende manier verwoord zullen worden, gebaseerd op het laser-analoge denken (wat ook in het boek voor het eerst beschreven wordt). Indien alle politici dit beter zouden begrijpen, waren België en Europa nu reeds modelstaten voor de wereld. Het model leunt zelfs aan bij hoe ik de gemeentepolitiek in Knokke-Heist beoordeel”, aldus Bart Crevits

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter