Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe sessies Techniekacademie Junior vanaf 22 januari 2020

Op woensdag 4 december 2019 ontvingen de leerlingen van de Tiener Techniekacademie na de laatste workshop in het Jeugd- en Kunstencentrum De Marge hun diploma uit handen van schepen van Onderwijs Piet De Groote.

Meer ambitie voor technische job en minder genderstereotiep denken

De Techniekacademie Knokke-Heist is een initiatief in samenwerking met Hogeschool Vives dat kinderen van het 3de en 4de leerjaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics). Van woensdag 25 september tot en met woensdag 4 december 2019 mocht de groep genieten van 10 workshops. Ze gingen aan de slag met hout, mechanica en elektriciteit en programmeerden zelfs een robot. Ze bouwden ook een snelle windwagen, een kapstok, een etui, windmolen en racewagen. Elke woensdag werden de kinderen opnieuw uitgedaagd om deze projecten te ontwikkelen onder begeleiding van 2 techniekmentoren. De Techniekacademie heeft duidelijk impact. Het blijkt namelijk dat kinderen na deelname aan de Techniekacademie meer ambitie hebben om zelf een technische job te doen en minder genderstereotiep denken over techniek.

Nieuwe sessie Tiener Techniekacadeamie vanaf 22 januari tot 6 mei 2020

Ben je graag met techniek bezig en zit jij in het 5de of 6de leerjaar? Neem dan deel aan de Tiener Techniekacademie! Deze vindt telkens plaats op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur en van woensdag 22 januari 2020 t.e.m. woensdag 6 mei 2020 in De Marge in Knokke-Heist. In groep maak je onder begeleiding van 2 techniekmentoren 6 technische projecten tijdens 12 workshops: programmeren en bouwen van een LEGO robotwagen, een periscoop, deurmatalarm, memohouder en flatgebouw met windturbine maken en badproducten produceren.

De kostprijs bedraagt € 70 (€ 60 voor een tweede kind uit eenzelfde gezin) en aan het eind van de reeks workshops wordt een fiscaal attest kinderopvang bezorgd, waarmee tot 45% van het inschrijvingsgeld kan gerecupereerd worden. Na de laatste workshop krijg je ook een echt diploma overhandigd! Inschrijven kan vanaf zaterdag 14 december 2019 via www.techniekacademie-knokke-heist.be. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 kinderen per groep. Wees er dus snel bij!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter