Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Canadese bevrijdingsmars met 1383 deelnemers

Traditiegetrouw werd er het eerste weekend van november gewandeld tijdens de 46ste Canadese Bevrijdingsmars. Opnieuw stond wandelclub Noordzeeboys paraat om de vele wandelaars op te vangen in de tent op het Verweeplein en in de controleposten langs de route. Door de slechte weersomstandigheden waren er iets minder deelnemers, maar voor de 33 km Canadamars van Hoofdplaat naar Knokke waren er toch 1383 wandelaars en dat is evenveel als vorig jaar.

Meer dan 100 Canadezen zakten af naar Knokke-Heist voor de herdenkingen. Het ging om militairen, families en ook studenten uit Kingston Ontario.  De organisatie kreeg van alle Canadezen felicitaties alsook van de ambassadeurs van Canada voor België en Nederland.

De herdenkingsmis van 2 November werd opgeluisterd door de Kon. Harmonie St. Cecilia Heist naast het koor Gaudiamus. De harmonie was ook present op de Canadese Militaire Begraafplaats te Adegem naar aanleiding van de 75ste Herdenking van de Bevrijding. De For Freedom Pipes & Drums en de Scoutsband St. Leo zorgden voor de militaire noot op deze uitzonderlijke hulde aan Canada.

Tijdens de ontvangst op het stadhuis kregen organisatoren Dirk Overstraete en Danny Lannoy de gouden penning voor cultuurverdienste overhandigd voor de 45 jaar werking van de internationale Canadese Bevrijdingsmars.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter