Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lezing Heidi De Pauw over Child Focus

Op donderdag 19 december 2019 om 20 uur is Heidi De Pauw van Child Focus in CC Scharpoord de gastspreekster bij het Davidsfonds Knokke (samenwerking Volksontwikkeling, vtbKultuur-Davidsfonds). 

Je kinderen of kleinkinderen willen beschermen: het is een automatische reflex van elke ouder en grootouder. Als jonge criminologe werkte Heidi De Pauw bij de preventiedienst van Binnenlandse Zaken ten tijde van de zaak Dutroux, een zaak die haar verdere loopbaan en leven heeft bepaald. In 1998 begon ze bij Child Focus als verantwoordelijke voor de dossiers van vermiste en seksueel uitgebuite kinderen en sinds 2012 is zij algemeen directeur van Child Focus. Als geen ander weet zij dus aan welke gevaren kinderen en jongeren kunnen blootgesteld worden.

Deze avond biedt Heidi De Pauw ook een aantal concrete tips aan de ouders, leerkrachten, adolescenten, politiemensen, magistraten en iedereen die op de een of andere manier dagelijks of regelmatig met jongeren bezig is.

Child Focus wil ervoor zorgen dat kinderen, jongeren, mensen en organisaties zelfstandig kunnen handelen als ze geconfronteerd worden met een situatie die gelinkt is aan hun missies. Daarom willen ze de kennis, competenties, veerkracht en vertrouwen van eenieder versterken en dat via aangepaste opleidingen.
Heidi De Pauw zal ook inzicht geven in enkele concrete situaties en zal het hebben over het wijzigen van gedrag zonder paniek te zaaien. Een flinke dosis gezond verstand is een eerste stap naar preventie.

Het wordt een heel boeiende avond, actueel, enthousiast en leerrijk gebracht door iemand met een hart voor kinderen en jongeren. Een must voor ouders en al wie correct en respectvol omgaan met jongeren, belangrijk vindt, kortom: iedereen dus!

Organisatie: Davidsfonds Knokke i.s.m. Volksontwikkeling Knokke-Heist:

Davidsfonds Knokke – Annie Poissonnier – T. 050 612 492 annie.poissonnier@gmail.com –   www.davidsfondsknokke.be

vtbKultuur Knokke-Heist – Dominiek Segaert – T 0479 691 865 dominiek.segaert@skynet.be – www.vtbkultuur.be/knokke-heist

9 EUR / 7 EUR LEDEN DAVIDSFONDS, VTBKULTUUR, UITPAS, BILL

LEDEN VOLKSONTWIKKELING: GRATIS

RESERVATIE IS NIET NODIG

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter