Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Opmaat brengt Woesten op de planken

Woesten, de debuutroman van Kris Van Steenberge, was meteen bij het verschijnen in 2013 een groot succes. Het verhaal lijkt op het eerste zicht op een volkse vertelling, maar is zoveel meer. De auteur bewerkte nu zijn verhaal ten tijde van de Groote Oorlog tot een beklijvende theatervoorstelling, op vrijdag 20 december 2019 om 20 uur te zien in het Cultuurcentrum Scharpoord.

Het verhaal

In Woesten, een dorp in de Westhoek, groeit het vrolijke meisje Elisabeth op tot jonge vrouw. Mannen cirkelen rond haar. Ieder van hen heeft zo zijn eigen redenen. De dorpelingen kijken toe. Zij horen alles, zien nog meer en geven voortdurend commentaar. Elisabeth wordt zwanger van de jonge dokter Guillaume Duponselle. Ze trouwen. Enkele maanden later bevalt zij van een tweeling. Valentijn, een prachtige baby van bij de geboorte. En dan zijn broer, die zo mismaakt is dat het ernaar uit ziet dat hij snel zal overlijden. Guillaume vindt ‘het gedrocht’ niet eens een naam waard. Tegen alle verwachtingen in blijft Nameloos leven. Een mens haakt zich vast aan zijn verlangens. Tot de oorlog in de verte rommelt. En in de hoofden van de mensen. Dan vallen er doden. Altijd. Dat weet je zo….
Met: Katrien De Ruysscher, Tom Van Bauwel, Bert Verbeke, Wito Geerts en Johannes Wirix-Speetjens / Regie: Ignace Cornelissen / Tekst en bewerking: Kris Vansteenberge

Prijs

€ 17

€ 14 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Organisatie

Cultuurcentrum Knokke-Heist

Leeftijd: Jongeren vanaf 15 jaar (15+)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter