Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Royal Knokke FC en vzw STISA schenken kunstgrastapijt en speelgoed aan pediatrie-afdeling AZ Zeno

Op maandag 16 december 2019 bezochten de spelers en  het bestuur van voetbalploeg Royal Knokke FC de zorgeenheid  Pediatrie van AZ Zeno Campus Knokke. Aanleiding van het bezoek is de schenking van een kunststof grastapijt aan AZ Zeno, een initiatief van de communitywerking tussen Royal Knokke FC en vzw STISA.  De spelers bezorgden de patiëntjes ook nog ballen, gezelschapsspellen, poppen en ander speelgoed. (foto’s Anne-Marie Maertens)

Grastapijt voor buitenbalkon aan de speelkamer van de afdeling pediatrie

Het grastapijt zal geplaatst worden op het beschut buitenbalkon van 45m², aan de speelkamer van de afdeling Pediatrie. Dit buitengedeelte wordt door de afdeling ingezet om kinderen in een veilige omgeving in open lucht te laten spelen tijdens hun verblijf. Momenteel omvat dit balkon enkel een betonnen ondergrond. Het grastapijt zorgt vanzelfsprekend voor een veel aangenamere en uitnodigende buitenspeelruimte.

Vzw STISA

Broer en zus, Stijn en Isabelle De Bruycker richtten enkele jaren geleden VZW STISA op met als doel: nieuw speelgoed verzamelen voor ernstig zieke kinderen die specifieke zorg nodig hebben.  Omdat kinderen de toekomst zijn van morgen en ieder kind recht heeft op plezier en speelgoed, kiest STISA jaarlijks een organisatie om op bezoek te gaan.

Voor meer info:  https://vzwstisa-be.webnode.be/

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter