Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Briljanten huwelijksjubileum Dupon - Demeulenaere

Op maandag 18 november 2019 om 15 uur vierden Norbert Dupon en Georgette Demeulenaere hun briljanten huwelijksjubileum. Het echtpaar stapte op 18 november 1954 in het huwelijksbootje in Knokke. Schepenen Annie Vandenbussche en Philippe Vlietinck brachten namens het gemeentebestuur de gelukwensen over en bezorgden het koppel namens het Koninklijk Paleis ook een medaillon met de beeltenis van koning Filip en koningin Mathilde.

Levensloop van Norbert

Norbert is geboren in Westkapelle op 17 december 1930. Hij komt uit een gezin van 9 kinderen. Zijn vader was aannemer-metser. Het gezin woonde in Westkapelle. Norbert bracht er zijn jeugd door en liep er school bij de Broeders Xaverianen in Knokke. Na zijn schoolperiode begon hij als metser. Hij deed legerdienst gedurende 18 maanden. Na zijn legerdienst werkte hij verder als bouwvakker tot aan zijn pensioen. Hij heeft zelf zijn huis gebouwd.

Levensloop van Georgette

Georgette zag het levenslicht in Brugge op 15 juli 1934. Ze komt uit een gezin van 3 kinderen. Haar vader van chauffeur. Het gezin woonde in Knokke (Heilig Hart). Georgette bracht er haar jeugd door en liep school in Knokke. Na haar schoolperiode werkte ze 3 seizoenen in Poisonnerie Irma in het Zoute. Het is daar dat ze Norbert heeft leren kennen. Later deed ze, gedurende 17 jaar, het huishouden voor een gezin.

Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen

Het paar heeft 1 zoon en 1 kleinzoon. Freddy is gehuwd met Annick Dejaeghere. Ze hebben 1 zoon Dieter die gehuwd is met Magali Tourain.  Zoon en kleinzoon wonen in Moerkerke. Ze zijn beiden havenarbeider.

Algemeen

Vroeger was Norbert een fervent duivenmelker. Hij speelde met de duiven vanaf zijn 7 jaar, samen met zijn vader. Norbert heeft vele malen kampioen gespeeld. Hij heeft nog alle uitslagen. Hij speelde ook krulbollen en was boogschutter op de liggende wip.

Norbert is supporter van club Brugge. Hij heeft er zijn eerste match gespeeld op de Klokke tijdens de oorlog in 1940-1944. Hij ging met de tram naar Brugge. Wegens gezondheidsredenen heeft hij moeten stoppen. Georgette houdt van bloemen en planten en verzorgt met plezier haar schildpad die nu 48 jaar is. Ze leest graag de boeken van Abraham Hans.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter