Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geslaagde geboorteboomplantactie

Op zaterdag 16 november 2019 organiseerden de dienst Milieu, Natuur en Landbouw en de Groendienst samen met de Gezinsbond een boomplantactie voor alle pasgeborenen en dit reeds voor de 20ste maal. Zoals in de voorbije 3 jaar gaat het ook deze maal om 1 centrale boom die symbool staat voor alle pasgeborenen van het afgelopen jaar. In aanwezigheid van schepen van Milieu, Natuur en Landbouw Kris Demeyere en voorzitter Anne Bailyu van de Gezinsbond Knokke werd het plantgat met de laatste hoop teelaarde gevuld. 

De deelnemers konden ook een houten bordje met de naam van ieder kindje met een touwtje in de krulwilg ophangen. Ieder gezin kreeg ook nog een boomdiploma mee naar huis. Nadien worden de namen van de pasgeborenen op de gemeentelijke website vermeld.
 

Zes jaar lang werden Canadese populieren geplant in het bedrijvenpark ’t Walletje in Westkapelle. De drie volgende jaren werden bol-essen geplant langs het fietspad aan de spoorweg in Heist. In 2008 werd het kronkelende fietspad van de voormalige manège Ponderosa voorzien van een groene bomenrij. Daarna kwam het fietspad langs de spoorweg tussen Duinbergen en Knokke aan de beurt. Voor de 10de keer op rij werd nu het vijverpark van Wulpenhoek met bomen beplant.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter