Knokke-Heist bezoeken als toerist?

25 jaar scrabbleclub Ypsilon Heist

Op 19 mei 2019 vierde Ypsilon Heist haar 25-jarig bestaan met een groot feest in haar lokaal in Heist. Het begon om 14.45 uur met een scrabblepartij buiten competitie waarbij de computer zo werd ingesteld dat er bij iedere trekking een scrabble kon worden gelegd, ook wel een ‘alles-af’ genoemd. Iedere deelnemer werd vergast op gratis koffie of thee. De wedstrijd verliep gemoedelijk en de spelleider gaf uitvoerige commentaar bij iedere beurt. Zo kon iedereen wat extra scrabblekennis opdoen.

Een kwarteeuw Ypsilon

Rond 17 uur kwamen de partners en ook nog andere leden toe voor de receptie met aperitief. Om 18 uur riep voorzitter Bertrand De Bouvere de mensen aan tafel voor een driegangenmenu. Tijdens de feestmaaltijd, tussen 2 gangen in, hield de voorzitter een toespraak. Daarin schetste hij het ontstaan van de club, gaf een historisch overzicht en bracht de overleden leden in herinnering. Ook de positie van de club binnen het Nederlandstalig Scrabbleverbond (NTSV) en de verwezenlijkingen in die voorbije 25 jaar kwamen aan bod. Dit alles werd geïllustreerd met beelden via beamerprojectie.

Het fameuze De Bouvere-DNA

Hieruit bleek o.a. dat de familie De Bouvere uitzonderlijke scrabble-genen heeft. Na vader Marcel (1998) en zoon Bruno (2018) won ook voorzitter Bertrand op 20 april 2019 immers de 25ste NTSV Interclub in het Limburgse Kleine-Spouwen. Na het souper trakteerde een goochelaar-mentalist de toeschouwers op een ongelooflijke act en betrok hij iedereen bij zijn trucs. Daarna konden de gasten gemoedelijk wat verder napraten over de vervlogen en bewogen jaren.

Nieuwe leden zijn nog steeds welkom. Neem daarvoor contact op met Bertrand De Bouvere op het nummer 0478-502827.

Neem alvast een kijkje op de website www.ypsilonheist.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter