Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Bijkomende signalisatie balkonrotonde op 25 april

Een tijdje terug besliste het gemeentebestuur om zélf te investeren in extra veiligheidsmaatregelen aan de balkonrotonde op het kruispunt van de Natiënlaan en de Dudzelestraat. In het verleden gebeurden er al tal van ongevallen door de beperkte zichtbaarheid, ook vorig weekend belandde nog een 22-jarige jongeman met zijn wagen vier meter lager. De bijkomende signalisatie wordt geplaatst op donderdag 25 april 2019 en zal bestuurders in de toekomst extra attent maken op de aankomende rotonde zodat ze tijdig hun snelheid kunnen aanpassen.
Begin 2018 maakte het Agentschap Wegen en Verkeer bekend dat er op de rotonde extra signalisatie zou komen. De aanleiding was een reeks ongevallen die volgens de bestuurders te wijten waren aan de slechte zichtbaarheid. De balkonrotonde werd mee aangelegd met de A11 en krijgt heel wat autoverkeer te verwerken die van de autosnelweg komen gereden. Mede door de hoge snelheden zorgde dat voor gevaarlijke verkeerssituaties. Er is ondertussen al extra signalisatie geplaatst, maar toch was dat voor het gemeentebestuur van Knokke-Heist niet genoeg. 
De gemeente is voorstander om op elk van de vertakkingen ‘verlooplichten’ te plaatsen, die chauffeurs aanmanen om hun snelheid te matigen. Het Agentschap wegen en Verkeer, dat verantwoordelijk is voor die beslissing en plaatsing, wil echter alleen maar aan de uitloop N49/Antwerpen ‘verlooplichten’ voorzien. De andere op- en afritten van de rotonde zijn volgens hen overbodig omdat die niet in het verlengde van de autosnelweg liggen, maar wel van lokale wegen. Het gemeentebestuur vindt evenwel dat alle vier de aftakkingen van de balkonrotonde dezelfde maatregelen moeten krijgen. Het college maakte hiervoor 35.000 euro vrij. 
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter