Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gerenoveerde Sint-Niklaaskerk opent op zondag 8 december zijn grote glazen deuren voor het brede publiek!

Op vrijdag 6 december 2019 om 18 uur vindt de officiële inhuldiging van de gerenoveerde Sint-Niklaaskerk in Westkapelle plaats. Bisschop Lode Aerts en diverse concelebranten uit de parochies van Knokke-Heist vieren er na 6 jaar met een 150-tal genodigden opnieuw een eucharistieviering in de intieme sacrale ruimte van de kerk. Naar aloude kerkelijke traditie wordt daarbij een relikwie in het altaar gemetseld. Volgens voorzitter Jan Bode van de Kerkfabriek Westkapelle gaat het om een authentieke ruggenwervel van de Heilige Nicolaas, in de 4de eeuw bisschop van Myra in het huidige Turkije.

Polyvalente zaal muzikaal ingehuldigd

Na de inwijding van het sacrale deel, volgt de inhuldiging van de polyvalente zaal van het kerkgebouw. Burgemeester Graaf Leopold Lippens en Sint-Niklaas houden er een gelegenheidstoespraak. Tussen beide speeches door brengen Willie Boy (Wilfried Latruwe) en Jennifer (Jenny Hoste) er in primeur een muzikale ode over de Sint-Niklaaskerk. De VIP-receptie wordt verder opgeluisterd door het ensemble Corde dell’Anima onder leiding van Hans Vermeersch.

Openluchtreceptie met de Dockside Jazzband op zondag 8 december

Op zondag 8 december 2019 om 10 uur luidt de Sint-Niklaaskerk zijn drie nieuwe bronzen klokken voor de hele gelovige dorpsgemeenschap van Westkapelle. Na de mis vindt op het Pastoor de Neveplein van 11 tot 13 uur een gezellige openluchtreceptie plaats, muzikaal omlijst door de Dockside Jazzband. De uitbater van Café in ’t Dorp en de plaatselijke slagers zorgen voor hartverwarmende hapjes en drankjes. Wie aan de UNIZO-stand zijn volle spaarkaart van de handelsactie inlevert, ontvangt in ruil een uniek flesje Sinterklaasbier (zolang de beperkte voorraad strekt). 

Videogetuigenissen van 7 bekende Westkapellenaars

Van 11 tot 17 uur kan iedereen de vernieuwde kerk bewonderen. Aan de hand van informatiepanelen verneem je meer over de verwoestende brand van 26 maart 2013, het verloop van de voorbije werkzaamheden en de aangetroffen archeologische vondsten. Via videobeelden kun je ook enkele getuigenissen van 7 bekende Westkapellenaars bekijken. Patrick Dewandel; Chris Dhondt, Talitha Pieters, Briek Devos, Tom Mareydt en Irène & Simonne Verbouw vertellen in deze videomontage in geuren en kleuren wat de Sint-Niklaaskerk voor hen persoonlijk betekent.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter