Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lakeside Paradise wint Westtoer Innovatie Award voor vernieuwende kustondernemers

Drie ondernemers aan de Kust werden bekroond met een Innovatie Award van het provinciebedrijf Westtoer. Ze kregen deze prijs nadat ze deelnamen aan een innovatietraject, onderdeel van het Europese 2-zeeën project PROFIT. 18 ondernemers schreven zich hiervoor in en werkten onder professionele begeleiding een vernieuwend concept uit. Het publiek koos drie winnaars. Frank Vanleenhove van Lakeside Paradise uit Knokke-Heist sleepte de gouden medaille in de wacht. Anne-Sophie Vanhoutte van de Spermaliehoeve uit Middelkerke werd tweede. Eliza Dewaele van Kabine uit Oostende en Koksijde vervolledigde de top drie.

 

De deelnemers kregen Master Classes, coaching sessies en expert datings aangeboden. Daarbij werd vooral gewerkt op het DNA van de Kust, seizoensverbreding, blurring, personeelsmanagement en Big Data. Er werden 18 innovatiedossiers opgesteld waarvan het grootste deel intussen werd gerealiseerd. Via de website en de Facebookpagina van de Kust kon de consument een maand lang stemmen voor zijn of haar favoriete project.

 

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer: “Alle laureaten zijn winnaars. Het feit dat er 18 innovaties werden ontwikkeld, wijst op de grote dynamiek en de innovatiedrang van onze toeristische ondernemers. We zijn trots dat onze kustondernemers samen met ons blijven inzetten op innovatie.”

 

Winnaar Frank Vanleenhove opende ondertussen half november zijn ecologische schaats- en curlingbaan op Lakeside Paradise. Hij wil hiermee zijn watersportcentrum ook in de winter aantrekkelijk maken. Vanleenhove doet daarnaast nog onderzoek naar een Wavepark met artificiële golven waarmee hij een internationaal watersportpubliek wil aantrekken.

 

Meer info, video’s en foto’s over de laureaten vind je terug op de website: www.dekust.be/nl/inspiratie/innovatiedossiers-profit

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter