Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zit- en ligmeubilair op Van Bunnenplein genomineerd voor Schrijnwerk Awards

Het vaktijdschrift Schrijnwerk van PMG (Professional Media Group) reikt elk jaar de Schrijnwerk Awards uit. Dit is een prijs voor bijzondere schrijnwerkprojecten. Voor de Schrijnwerk Awards 2020 komen maar liefst 54 deelnemers in zes categorieën in aanmerking voor een felbegeerde trofee. Dit jaar is ook de gemeente Knokke-Heist opnieuw genomineerd in de categorie 'Schrijn- en timmerwerk'. Temidden al die professionals uit de privé-sector een opmerkelijk pluimpje op de hoed van onze gemeentelijke schrijnwerkers!

Zit-en ligbanken in duurzame padoek

Zij kregen een nominatie voor hun origineel concept van zit-en ligbanken op het Van Bunnenplein. Daar werden de schuine betonnen wanden uitgebouwd tot stijvollle zit- en ligbanken in duurzame padoek. Dit project zorgt voor een trendy straatbeeld waar de gemeente Knokke-Heist trots op is. De grootste uitdaging was om de schuine wanden voor de plaatsing opnieuw uit te passen. De onderlatten waren de basis voor alle aanbouwelementen

Verlichte verzen van Maud Vanhauwaert

Intussen werden deze zitbanken overigens nog verfraaid met poëzie van Maud Vanhauwaert. De letters van de verzen over kunstwerken aan de kust van Knokke-Heist, zijn uitgesneden in cortenstaal. Dankzij de knowhow van de gemeentelijke elektriciens worden ze ‘s avonds prachtig verlicht met led’s. De kleuren van de ledverlichting kunnen via een handige app op afstand veranderd worden. In het kader van Orange the world, een internationale actie tegen geweld tegen vrouwen, kleurt de poëzie van Maud Van Hauwaert momenteel oranje.

Jury van vakexperten

De winnaars worden bekendgemaakt in de loop van december 2020. Er is enkel een jury van vakexperten die alle projecten beoordelen. In het verleden sleepten de gemeentelijke schrijnwerkers overigens ook al nominaties in de wacht voor de batmobiel en 2 balies voor het Cartoonfestival.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter