Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zoek jij mee naar een naam voor de polyvalente zaal in de Sint-Niklaaskerk

De Cultuurraad is op zoek naar een naam voor de polyvalente zaal in de Sint-Niklaaskerk Westkapelle. Ze geven je al drie mogelijke suggesties waar je uit kan kiezen, maar je krijgt ook de kans om zélf een suggestie te doen. Misschien haalt jouw idee wel de eindmeet? Stemmen kan op www.hoplr.com/enquete/naam-zaal-Westkapelle.

In 1996 beschermde de Vlaamse overheid de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle als monument en haar omgeving als dorpsgezicht. Het dorp gebruikte het gebouw voor de eredienst, tot een hevige brand het in 2013 bijna volledig in de as legde. Zeven jaar later heeft de kerk een nieuwe bestemming gekregen, met naast een sacraal ook een seculier (polyvalent) gedeelte. Het sacrale gedeelte van het gebouw is een nauwgezette reconstructie van de oorspronkelijke plannen en ademt een intieme sfeer uit. Het seculiere (polyvalente) gedeelte is ingericht als gemeenschapsruimte, met een bar, een berging, vergaderruimtes, toiletten en een inklapbare tribune.

Wat zijn de voorstellen?

Je kan kiezen uit onderstaande drie namen:

· Dorpshuis

· Waescapelle

· Hemelrijk

Heb je zelf een voorstel? Dan kan je dat ook doorgeven in de bevraging.

Opgelet: om geldig te stemmen mag je maar één voorstel aankruisen OF een nieuwe naam doorgeven.

Hoe stemmen?

Je kan je stem doorgeven op twee manieren: · Surf naar www.hoplr.com/enquete/naam-zaal-Westkapelle

· In de Tam-Tam van deze week vind je een deelnamestrookje. Vul het in en bezorg het in de daarvoor voorziene doos aan de ingang van de kerk van Westkapelle.

Tot wanneer kun je stemmen?

Stemmen kan van 1 tot en met 13 december 2020.

Wat nadien?

Na afloop van de bevraging bezorgt de Cultuurraad de top 3 van de namen aan het gemeentebestuur, dat dan definitief de knoop doorhakt.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met de Cultuurraad: · voorzitter Dirk Overstraete - cultuurraad@knokke-heist.be - T 050 61 10 01 · Johan Cabooter - johan.cabooter@telenet.be - T 0495 38 45 37 (na 19 uur)

Restauratie met respect voor het verleden en kijk op de toekomst

Het renovatieproject van de kerk van Westkapelle toont dat het mogelijk is om ‘verloren’ erfgoed te transformeren met respect voor het verleden. Sporen van de brand zijn overal zichtbaar gelaten, wat de kerk een bijzondere charme geeft. Nieuwe elementen zoals de gedeeltelijk transparante torenspits in metaal en de glasramen met rurale motieven brengen dit gebouw binnen in het heden. Het speelt nu opnieuw een rol van betekenis in het dorpsleven.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter