Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sioen brengt Messages of Cheer & Comfort in het CC Scharpoord

Op vrijdag 13 maart 2020 om 20 uur staat Frederik Sioen op de planken van het CC Scharpoord. Het voorprogramma wordt verzorgd door Juniper, een jonge talentvolle Kortrijkse band die hiervoor door VI.BE werd geselecteerd. Sioen wordt in Scharpoord ondersteund door een dozijn  topmuzikanten waaronder ook strijkers van het Sun Sun Sun String Orchestra.

Eigenzinnige mix van klassiek, pop en rock

Op het nieuwe album Messages of Cheer & Comfort toont Sioen als nooit tevoren dat hij de ambacht voor het songschrijven meester is. Het gevoel voor melodie, de zin voor avontuurlijke (strijkers)arrangementen en de eerlijkheid in zijn teksten resulteert in edele composities. Troostende en bemoedigende liederen, zonder kunstmatige ingrepen. Recht uit het hart. Na projecten als 'Sioen plays Graceland' met Zuid-Afrikaanse muzikanten en 'Distortion, a hymne to liberty' met Dirk Brossé en Jef Neve, en zijn passage in 'Liefde Voor Muziek', keert Sioen terug naar de plaats waar hij zich als componist het beste thuisvoelt: achter de piano. Daar waar zijn klassieke muzikale achtergrond zich mengt met pop en rock tot een eigenzinnige stijl.

Topmuzikanten

Omringd door een fantastische groep muzikanten uit Belgische topbands als Hydrogen Sea, Raketkanon, (ex)Hooverphonic, (ex)Arsenal & The Colorist Orchestra vermengt Sioen op dit concert oud gekend repertoire (Cruisin', No Conspiracy At All, Hope For This Land, ...) met nieuwe songs, of beter: 'Messages of Cheer & Comfort'. Eerder te horen in Seoul, nu bij ons in Scharpoord.

Sioen op Belexpo in China

Na zijn concerten in Zuid-Korea, Japan en Indonesië reist Sioen binnenkort ook naar China, dit op uitnodiging van Belexpo, de organisatie die voor ons land de deelname aan de wereldtentoonstellingen organiseert. In Peking werd een prachtige tuin aangelegd op de tuinbouwtentoonstelling 'Beijing International Horticultural Exhibition' die reeds miljoenen nieuwsgierigen mocht verwelkomen. Op 10 september 2020 wordt België in de bloemetjes gezet tijdens de Belgian National Day, waar Sioen zal optreden aan de voet van de Chinese Muur. Ondertussen is zijn song Cruisin nu ook al een miljoen keer gestreamd op één van de vele muziekplatformen in China. Hopelijk kan hij ook wat fans bereiken op 11 september wanneer hij in het centrum van Peking, samen met meegereisde muzikanten Mattias De Craene en Jan Roelkens, in de Dusk Dawn Club een extra concert geeft.

Piano, gitaar & lead vocal: Frederik Sioen
Drum & percussie: Pieter De Wilde
Basgitaar: PJ Seaux
Keys: Jan Roelkens
Guitar: Tom Goethals & SunSunSun Orchestra

€ 23

€ 20 KH Uitpas, BILL, groepen +10 pers

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter