Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ontdek de meesters van morgen tijdens nieuw festival Klassiek Leeft Jong

Ontdek de meesters van morgen tijdens nieuw festival Klassiek Leeft Jong

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist gelooft in de schoonheid van klassieke muziek. Het is dan ook verheugd om een nieuw luik aan het Klassiek Leeft festival te kunnen toevoegen. Met grote fierheid stelt Knokke-Heist de geboorte van Klassiek Leeft Jong voor. Een mooie aanvulling op Klassiek Leeft Meesterlijk tijdens de zomer en Klassiek Leeft Vurig in februari. De jonge virtuozen mogen aantreden in de splinternieuwe Sint-Niklaaskerk in Westkapelle tijdens de paasvakantie op 8, 9 en 10 april 2020.

Veelbelovende affiche

Curator Liebrecht Vanbeckevoort, die de afgelopen jaren ons zomerfestival Meesterlijk al met veel passie wist uit te bouwen tot een festival van internationale klasse en allure, zal ook deze keer de drijvende kracht zijn achter Klassiek Leeft Jong. Met veel zorg en passie stelde hij een veelbelovende affiche samen.

Klassiek Leeft Jong zal van 8 tot en met 10 april 2020 een reeks bijzondere concerten inrichten in de prachtig gerenoveerde Sint-Niklaaskerk in Westkapelle. Deze concerten worden uitgevoerd door jonge en klassiek geschoolde musici die reeds op jeugdige leeftijd blijk geven van een uitzonderlijk talent. Eén voor één zijn ze geselecteerd op basis van hun intrinsieke kwaliteiten, hun vermogen om muziek over te brengen op hun publiek, hun authenticiteit en originaliteit.

Klassiek Leeft heeft een groot hart voor jong talent. Het festival wil hen door middel van dit mooie podium aanmoedigen en hun naambekendheid en speelkansen een duwtje in de rug geven, zodat ze verder kunnen bouwen aan de weg naar een – zonder twijfel – zeer beloftevolle toekomst in de klassieke muziek.

Wil je er bij zijn? Bestel je tickets nu al via www.klassiekleeft.be . Twijfel niet te lang want de plaatsen zijn beperkt.

PROGRAMMA 2020

8 april 2020 - SUPERNOVA CLASSIC – KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD 2020

Ontdek samen met ons een kersverse finalist van de Supernova wedstrijd. Supernova is een initiatief van verschillend partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Klassiek Leeft Jong verleent graag haar medewerking aan dit initiatief als “Sterrenkijker”.

We verwelkomen bovendien graag één of meerdere kandidaten voor de Elisabethwedstrijd 2020, dit jaar gewijd aan de piano.

Met o.a. Piano Trio Aries

9 april 2020 - “NEXT GEN” IN CONCERT MET LIEBRECHT

Curator Liebrecht Vanbeckevoort stelt tijdens dit concert graag enkele van de meest beloftevolle en gelauwerde jonge musici aan je voor en begeleidt hen aan de piano

Met o.a. Georgia Koumentakou, Dora Oliva-Devoghel  en Joshua Galasse.

10 april 2020 - LAUREATEN STEINWAY COMPETITION

Uniek concert gebracht door de laureaten van de “Steinway Piano Competition Belgium”

Met o.m. Akari Bastiaens, Steven Kleeven, Manuchimso Amadi en Tom De Beuckelaer

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter