Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Opstart consultaties in AZ Zeno verloopt vlot en rustig

Op maandag 4 mei 2020 werden de consultaties in AZ Zeno voorzichtig heropgestart. Alle voorzorgsmaatregelen werden genomen. De veiligheid van de patiënten, medewerkers en artsen staat immers voorop. In het kader van social distancing werden de centrale inkom en wachtzalen herschikt zodat het verkeer steeds in 1 richting loopt en er te allen tijde minimum 1,5 meter afstand kan bewaard worden.

Patiënten begripvol en opgelucht 

 “We zijn voorzichtig gestart, aan ongeveer de helft van de consultatiecapaciteit. Wij evalueren de situatie komende vrijdag en bekijken dan samen met de artsen hoe het loopt en wanneer we verder kunnen uitbreiden. De patiënten komen soms wat aarzelend binnen maar zijn erg begripvol en respecteren de maatregelen. Ze zijn vooral opgelucht dat ze eindelijk bij hun arts terecht kunnen”, aldus Kristof Baetens, financieel – administratief directeur.

Dagziekenhuis en ambulante revalidatie 

Ook het dagziekenhuis is opnieuw open. De ambulante revalidatie start woensdag 6 mei 2020 geleidelijk aan opnieuw op. De patiënten die de voorbije 7 weken reeds een afspraak gepland hadden, worden door het ziekenhuis opgebeld en krijgen voorrang voor een nieuwe afspraak. 

Check-check-check 

Kom je als patiënt naar het ziekenhuis, doe dan zeker de check-check-check: 

  • Ik kom alleen op consultatie, indien niet mogelijk kom ik met 1 begeleider 
  • Ik breng indien ik kan een mondmasker mee 
  • Ik meld me 15 minuten vóór aanvang aan in het ziekenhuis 
  • Ik ontsmet bij het binnenkomen mijn handen en ik draag mijn mondmasker 
  • Mijn temperatuur zal worden gemeten. Bij koorts, zal ik worden gevraagd om via  de spoedgevallen het ziekenhuis binnen te komen 
  • Ik houd 1,5 meter afstand en neem plaats op de aangeduide zitplaatsen 
  • Ik draag mijn mondmasker tot ik het ziekenhuis verlaat 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter