Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Belgische kampioenschappen wakeboarden in Lakeside Paradise

Het uitermate gure winterweer met veel wind en vooral veel regen kon het voorbije weekend op Lakeside Paradise de pret niet drukken. Met maar liefst een recordaantal inschrijvingen van 130 wakeboarders ging men reeds vrijdagmorgen 2 oktober 2020 om 9 uur aan de slag met de trainingsrondjes. Op het programma de Belgische kampioenschappen wakeboarden en wakeskaten, met 13 verschillende leeftijdscategorieën , goed voor in totaal 23 uur wedstrijd!  

De eerste kwalificatieronden gingen van start op vrijdag 2 oktober 2020 om 16 uur, de finales grepen plaats op zondagmiddag 5 oktober 2020 vanaf 14 uur. Het werd een spektakel van zeer hoog niveau waarbij alle riders , tussen 8 en 51 jaar oud, gedurende hun heat het beste van zichzelf gaven, en telkens beoordeeld werden door een vierkoppige jury. Niet makkelijk want tijdens één rondje kunnen er maar liefst 19 obstakels genomen worden, waartussen de riders dan ook nog eens allerhande “airtricks” moesten uit hun plank schudden. Iedere rider kreeg telkens twee rondjes. Het rondje met de hoogste score besliste wie doorging naar de volgende ronde.

Lakesideteam sleept 9 nationale titels in de wacht 

Opvallend: van de 130 deelnemers 41 wakeboarders van het Lakeside Paradise Tomorrow team, in een poging om het aantal podiumplaatsen van vorig jaar nu op de thuisbasis minstens te evenaren of zelfs te verbeteren, iets waar ze met glans in slaagden: 25 van de 42 ereplaatsen bleven in Knokke-Heist, met maar liefst 9 nationale titels van de 13! 

King & Queen of the Lake en UFO-sessie 

Volgende wedstrijd op het programma is het clubkampioenschap: King and Queen of the Lake op zaterdag 10 oktober 2020. Op zondag 11 oktober 2020 is er dan de jaarlijkse hilarische UFO-sessie (unidentified floating object) waar de wakeboarders zo origineel mogelijk voor de dag moeten komen en dan gratis de baan op mogen.  

Lakeside Paradise blijft nog dagelijks geopend tot en met de herfstvakantie, en vanaf dan alle weekends en vakantiedagen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter