Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Uitvaartcentrum Bleyaert voorziet livestream en video-opname

Door de coronacrisis moeten uitvaartdiensten in beperkte kring (maximum 15 personen) plaatsvinden. Om nabestaanden toch zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, biedt uitvaartcentrum Bleyaert in Knokke-Heist daarom livestream en video-opnames van de plechtigheid aan.  

Afscheid nemen van een dierbare is altijd moeilijk. De aanwezigheid van familie, vrienden en kennissen kan de pijn voor de nabestaanden op dat moment enigszins verlichten. De coronacrisis en de richtlijnen die opgelegd worden, verplichten uitvaartondernemers om het aantal aanwezigen op een uitvaart te beperken tot maximum 15 personen, inclusief uitvaartmedewerkers. Ze moeten daarbij ook een afstand van 1,5 meter van elkaar bewaren. 

Uitvaartondernemer Dimitri Nicoli van Uitvaartzorg Bleyaert in Knokke-Heist: “Nabestaanden putten veel troost uit een volle kerk of aula; de aanwezigheid op een uitvaartdienst blijft een blijk van steun en waardering voor de overledene. En het is net zonder die aanwezigheid dat de nabestaanden het nu moeten doen. Maar ook voor vrienden en kennissen die er niet bij kunnen zijn bemoeilijkt dit het rouwproces.” 

Livestream en condoleren 

De richtlijnen verplichten de uitvaartsector om creatief te zijn, bijvoorbeeld door een livestream aan te bieden. Daardoor kunnen mensen die niet aanwezig mogen zijn, de uitvaart toch nog op afstand volgen. Voor Uitvaarzorg Bleyaert is dat evenwel geen nieuwigheid: “Wij bieden sowieso livestream aan in onze aula, en dit voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn omdat ze te ver wonen of in het ziekenhuis verblijven bijvoorbeeld. We willen nabestaanden extra ondersteunen waar dat mogelijk is en bieden nu livestream aan voor elke dienst. De uitvaart kan ook opgenomen worden. De opnames kunnen nadien ter beschikking gesteld worden; daar kan eventueel een mooie herinneringsvideo van gemaakt worden.”  

Toch beseft Dimitri Nicoli dat de livestream-technologie het gemis van de aanwezigheid niet helemaal kan compenseren. Hij merkt ook dat het zelfs voor de beperkte aanwezigen moeilijker is om hun medeleven te betuigen in tijden van corona, gezien de fysieke afstand die moet gerespecteerd worden: “Een warme knuffel of schouderklopje is er helaas niet meer bij voor de nabestaanden. We hebben daarom een aantal tips op onze website geplaatst met andere manieren om te condoleren – een lichte buiging met de hand op het hart bijvoorbeeld.” 

DELA 

DELA staat voor “Draagt Elkanders Lasten” en is gespecialiseerd in alles wat van ver of dichtbij te maken heeft met afscheid. De onderneming ontzorgt mensen op één van de moeilijkste momenten van hun leven: het afscheid van een dierbare. De organisatie bestaat reeds meer dan 80 jaar en is sinds 1989 aanwezig in België, waar ze bijna 800 medewerkers telt die helpen vóór, tijdens en na een uitvaart. DELA is vooral gekend als uitvaartverzekeraar, maar heeft ook een 60-tal hooggekwalificeerde uitvaartcentra op meer dan 110 locaties in België, 4 crematoria en een repatriëringscentrum op de luchthaven van Zaventem. Bovendien staan 25 consulenten nabestaandenzorg dagelijks klaar om de nabestaanden na de uitvaart te helpen met praktische en administratieve beslommeringen. DELA doet ongeveer 80% van de repatriëringen en begraaft 1 op de 10 Belgen. Het bedrijf staat er dan ook om gekend dé uitvaartspecialist van België te zijn. Vanuit haar sociale betrokkenheid richtte DELA het DELAfonds op, dat initiatieven steunt die het moeilijke moment rondom het afscheid draaglijker willen maken.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter