Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Seniorenontmoetingscentra in Knokke-Heist blijven voorlopig nog gesloten

De 3 ontmoetingscentra De Vierbote in Heist, de St.-Joris in Knokke en Westpunt in Westkapelle blijven voorlopig nog gesloten. In de reguliere werking van deze ontmoetingscentra kan de sociale afstand en dus de veiligheid van de bezoekers en de vrijwilligers moeilijk gewaarborgd worden. Daarom hebben het gemeentebestuur en de Seniorenadviesraad beslist om de ontmoetingscentra nog niet te heropenen. Het gemeentebestuur raadt de senioren aan om de sociale contacten langzaam uit te breiden, binnen de toegelaten afspraken en bij voorkeur in openlucht. 

Charter Hoe de draad terug opnemen als oudere? 

Samen met de Vlaamse Ouderenraad lanceert minister Beke het charter Hoe veilig de draad opnemen als oudere in onze samenleving. In het charter lees je hoe je als oudere de draad van je sociaal leven en je engagementen als vrijwilliger op een veilige en aangepaste manier terug kan opnemen. Tegelijk maakt het charter komaf met de algemene leeftijdsgrens van 65+.  

3 gouden principes 

Zeer veel ouderen zijn het gewoon om zich in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger of mantelzorger, of om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Om te bepalen of ze deze activiteiten veilig kunnen hervatten, staan er drie principes centraal in het charter: 

  • Volg steeds de algemene richtlijnen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen 
  • Schat je persoonlijk gezondheidsrisico in voor je aan een activiteit begint 
  • Hou rekening met de risico’s die samenhangen met de activiteit 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter