Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe misdaadroman van Jos Pierreux: Het tweede skelet

Het coronavirus steekt ook schrijvers stokken in de wielen. Zo kan onze Knokke-Heistse auteur Jos Pierreux dit jaar niet rekenen op een boekenbeurs, persvoorstellingen of signeersessies.  Toch ligt deze week zijn nieuwste misdaadroman Het tweede skelet in de handel.   

Leef gezond, lees lokaal 

Onder het motto ‘Leef gezond, lees lokaal’ promoot Jos dan maar op zijn eentje zijn nieuw misdaadverhaal.  Als het ware om de heropstart van de plaatselijke middenstand te steunen, komen speurder Luk Borré en zijn team in heel wat handelszaken langs: Sel Gris, Le P’tit Bedon, De Snippe, Terrasse du Zoute, Ironie, De Cliënt, Lipps, Invest-Mobile.... Ook Klein Amsterdam, Memlinck Palace, Hotel La Réserve, DeMaré, Café Monico, Brazilia, Verso, Bistro Marie, The Pharmacy en Muguet komen in beeld. Een origineel geschenk voor vaderdag of voor al wie een spannend boek met herkenbare locaties in onze badplaats kan waarderen! 

Het verhaal 

Wanneer in aanvulzand een menselijk skelet wordt aangetroffen, blijkt de grond van het Knokke-Heistse Albertplein te zijn afgegraven. Inspecteur Daniël Pisters meent dat dit de beenderen van zijn lang vermiste zoon zijn. Hij raakt daar steeds meer van overtuigd. Ondertussen probeert zijn collega Luk Borré het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden. Zodra hun overste Theofiel Mangels terugkeert, wordt hij immers weer gewoon speurder. Borré wil zijn invalbeurt als tijdelijk overste met een positief resultaat afsluiten. Gemakkelijk verloopt een en ander echter niet. Integendeel, de cold case wordt almaar ingewikkelder. Dan wordt een tweede skelet gevonden.... Het lijkt erop dat Luk Borré er deze keer niet zal in slagen om het raadsel op te lossen. Ongenadig tikt de klok voort.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter