Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sculpturen Dries Boutsen brengen fascinerende illusie van beweging op De Wandelaar 

Deze zomer verrijzen er drie indrukwekkende sculpturen op De Wandelaar in Duinbergen. Deze fascinerende kunstwerken zijn van de hand van de jonge Belgische kunstenaar Dries Boutsen. Zijn sculpturen bestaan uit collages die onderling en met de omgeving communiceren en zich in hun uiteindelijke vorm schikken naar de gegeven ruimte, in dit geval de betonnen sokkels aan De Wandelaar.   

Kunst en landschap communiceren met elkaar  

De werken van Dries Boutsen zijn een mix van bestaand materiaal en nieuw vormgegeven stukken op maat van De Wandelaar. Samen vormen ze een nieuw tijdelijk landschap binnen het bestaande landschap. De sculpturen voegen een nieuwe beweging toe en accentueren de bestaande stroom van het landschap. De beelden communiceren onderling en insinueren ‘beweging’ door de manier waarop ze geplaatst zijn ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de locatie waar ze staan. Zo praten ze als het ware met de architectuur van de sokkels, het landschap en het (menselijk) verkeer rond het plein.   

Wie is Dries Boutsen?  

Beeldend kunstenaar Dries Boutsen is geboren in Hasselt in 1993. Momenteel woont en werkt hij in Gent. Dries Boutsen maakt dagelijks collages en probeert die techniek ook om te zetten in sculpturen die hij graag afstemt op de beschikbare tentoonstellingsruimte – of in dit geval de buitenlocatie op De Wandelaar. Boutsen is in juni 2019 afgestudeerd als Master in de Vrije Kunsten aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent en is voor de periode 2020-2021 toegelaten tot het postgraduaat programma van het HISK - Hoger Instituut voor Schone Kunsten van Gent.  

Najaarsexpo Dries Boutsen in SEAS – Cultuurcentrum Scharpoord  

Meer werk van Dries Boutsen kun je – onder voorbehoud van de coronamaatregelen - van vrijdag 11 september tot zondag 8 november 2020 komen bewonderen in Cultuurcentrum Scharpoord in de Scharpoord Experimental Art Space (SEAS). Deze permanente tentoonstellingsplaats in de benedenhal van Scharpoord is in 2001 opgestart voor jonge, startende professionele kunstenaars uit het Hoger Kunstonderwijs in Vlaanderen. Op jaarbasis krijgen vijf beloftevolle kunstenaars gedurende twee maanden de kans een eerste eigen solotentoonstelling te presenteren. Het Cultuurcentrum staat in voor publiciteit, promotie, logistieke ondersteuning bij op- en afbouw en verzekering. De selectie gebeurt door kunsthistoricus Jo Coucke, curator van SEAS.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter