Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vernieuwde zaal voor oosterse vechtsporten in sportcentrum Laguna

De sportvloer van de zaal voor oosterse vechtsporten in het sportcentrum Laguna in Duinbergen werd op vraag van Koryo Taekwondo door de medewerkers van de Sportdienst uitgebreid. Het gemeentebestuur besliste om voor de volledige oppervlakte van de vloer nieuwe matten aan te kopen en te plaatsen.  Wegens veiligheids- en kwaliteitsredenen vond de Sportdienst het voor de sporters niet opportuun om de oude flexibele en meer afgesleten matten nog te combineren met nieuwe stijvere en hardere op één gezamenlijk gebruikte sportvloer. Vandaar dat de volledige tatami gerenoveerd werd. Het prijskaartje van deze renovatie bedraagt een kleine 9000 euro.

45 000 gebruikers

Jaarlijks maken meer dan 45 000 sporters gebruik van deze sportinfrastructuur. Gebruikers van deze sportzaal zijn niet alleen beoefenaars van de martial arts (Hapkido Koryo, Ju Jitsu Kuo Long, Judoclub Heist, Koryo Taekwondo) maar ook diverse andere clubs en sportbeoefenaars zoals Seniorensport Knokke-Heist, Bodygym Christine, Charona’s Dancecrew, Karina’s Sportcenter en Politiezone Damme/Knokke-Heist.  

Oude judomatten ter beschikking van sportclubs

Na de ingebruikname van de vernieuwde zaal, beschikt de sportdienst nu over een 80-tal oude judomatten. Deze zijn nog afkomstig uit de voormalige sporthal De Speelman en meer dan 20 jaar oud maar voor het grote deel nog in aanvaardbare staat voor beperkt gebruik. 40 matten kan de sportdienst zelf gebruiken bij specifieke evenementen. De overige matten worden wegens plaatsgebrek van de hand gedaan. Het gaat om 30 grote matten (waarvan 5 rode) en 14 kleine matten (waarvan 8 rode). Het is de bedoeling om deze aan geïnteresseerde sportclubs gratis ter beschikking te stellen. De sportdienst zal dit specifieke doelpubliek nog inlichten over de modaliteiten om dit aan te vragen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter