Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De Charel met Stil op het Heldenplein

Elke woensdagmiddag tijdens de zomervakantie is er gratis kinderanimatie op het Heldenplein. Op woensdag 12 augustus 2020 om 16 uur kan jong en oud genieten van Stil, de allernieuwste creatie van De Charel. Of het echt stil zal blijven op het Heldenplein, valt sterk te betwijfelen. Want de Charel is een toffe gek, een bizarre maar doorgaans goedlachse mens die uitpakt met crazy stunts. Verbaal sterk, wel absurd, vol van zichzelf en steeds op zoek naar een publiek om te tonen wat hij (niet) kan. Een hedendaagse clown die er na vele jaren spelen staat. Zo getuigen de voorstellingen “Dom” en “Alles” die de voorbije jaren honderden keren werden gespeeld. 

Stil: een voorstelling over faalangst 

Nu, in z’n nieuwe voorstelling, is hij voor het eerst moedig genoeg om ‘n faalangst met het publiek te delen. Bang om af te gaan, bevreesd voor mislukking, beducht om z’n publiek niet meer blij te kunnen maken, ongerust om zoals steeds alleen maar nu zonder de herinnering aan een tevreden en lachend publiek achter te blijven. 

 
Het tonen van jonglerie, goochelarij, muziek, rijmelarij, stunts, … het lange leven van de Charel. Een verhaal over bang zijn en experimenteren met stilstaan, voelen en gewaarworden sluipt binnen. Over angstig zijn en hoe dit bij spelen/leven hoort. Over hoe de angst vanbinnen kapot maakt maar niet spelen/leven stilletjes doet sterven. Over hoe niet met en niet zonder kunnen, de patstelling; de zoektocht naar een oplossing en de (absurde) clowneske zijsprongen die worden gemaakt. 
De pogingen tot stilstaan door een hyperactief typetje dat dan ook nog liever verantwoordelijkheden buiten zichzelf legt, bij z’n publiek… en de confrontatie daarmee.  

Laat je verrassen en beleef een fantastische namiddag in een opstelling die volledig coronaproof is! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter