Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Het derde concert van Klassiek Leeft Meesterlijk met de Tjechische pianist Lukas Vondracek

Door de stijgende coronabesmettingen zag het gemeentebestuur van Knokke-Heist zich genoodzaakt om de 12de concertreeks Klassiek Leeft Meesterlijk te laten plaatsvinden zonder publiek. Knokke-Heist had er evengoed voor kunnen kiezen om alles volledig af te gelasten, maar dat deden ze bewust niet. Alle concerten worden uitgevoerd zoals gepland in de Heilig-Hartkerk en gefilmd zodat iedereen ze gratis thuis via YouTube kan bekijken. 

Op maandagavond 10 augustus 2020 om 20.30 ging het derde Klassiek Leeft Meesterlijk concert in première op YouTube. Voor dit concert verwelkomen we de briljante Tsjechische pianist Lukas Vondracek die in 2016 na een zinderende finale op onnavolgbare wijze de eerste prijs van de Koningin Elisabethwedstrijd in de wacht sleepte. Voor Klassiek Leeft Meesterlijk stelt hij een intimistisch pianorecital voor met een elegante en frisse sonate van Wolfgang Amadeus Mozart, de impressionistische Sonatine van Maurice Ravel en de monumentale laatste pianosonate van Franz Schubert. Uiteraard kun je ook nog de opnames bekijken van het Maisky Trio of het viool-piano recital van het Belgische duo Gatto-Libeer. 

Topaffiche 

Het lijstje concerten en artiesten dat je de komende weken via het Klassiek Leeft Meesterlijk kanaal volledig gratis kan bekijken en beluisteren ziet er veelbelovend uit. Deze editie 2020 zet de opgebouwde samenwerking met Elisabethwedstrijd-laureaten eens te meer in de verf. Met Severin von Eckardstein en Lukas Vondracek verwelkomt het festival maar liefst twee eerste prijswinnaars van de piano-jaargangen 2003 en 2016. Sylvia Huang, Lorenzo Gatto en Jan Michiels symboliseren dan weer de Belgische triomf op deze unieke Wedstrijd. Met Casco Phil staat een Belgisch kamerorkest van topniveau op de affiche en met pianist Julien Libeer en het Beethoven XS-strijkkwintet importeren we het spreekwoordelijke neusje van de kamermuziekzalm naar zee. Ook dit jaar kan je artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort zelf aan het werk zien achter de piano. Deze keer brengt hij tijdens het Beethoven jaar een ‘Ode an die Freude’, samen met von Eckardstein. 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter