Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Diensten Openbaar Domein, Lokale Economie en Strand & Dijk zijn verhuisd

Op maandag 18 mei 2020 openen het stadhuis in Knokke en het Sociaal Huis in Heist opnieuw beperkt de deuren. Enkel wie een afspraak heeft, kan er vanaf dan opnieuw terecht. Om het risico op coronabesmetting te beperken zijn heel wat preventieve maatregelen getroffen. Zo werd er, dankzij de vlotte samenwerking tussen de verschillende gemeentelijke diensten, op de benedenverdieping van het stadhuis in recordtempo snelbalies geïnstalleerd. Die moet zorgen dat bezoekers niet meer door het stadhuis hoeven te lopen. Door de snelbalies zijn de diensten Lokale Economie en Strand & Dijk naar de bovenverdieping verhuisd. Daar zat de dienst Openbaar Domein, maar zij hebben nu hun vaste stek in het AGSO in ‘t Walletje in Westkapelle. Die verhuis was voor de corona-uitbraak al gepland. Vanaf 18 mei 2020 treedt het nieuwe systeem met snelbalies in werking en zullen onthaalmedewerkers klaar staan in het stadhuis om burgers wegwijs te maken in het nieuwe systeem. In dit filmpje kun je zien dat alles klaar staat om iedereen in veilige omstandigheden te ontvangen.

 

 

 

In het stadhuis en Sociaal Huis enkel op afspraak  

Het gemeentebestuur wil er nogmaals op wijzen dat heel wat vragen of problemen vaak telefonisch of via mail afgehandeld kunnen worden. Als je het probleem op die manier kan oplossen, geniet dit de voorkeur. Ook via het e-loket kun je van thuis uit heel wat regelen.  

Wie toch naar het stadhuis of Sociaal Huis moet komen, kan dat enkel op afspraak. Daarbij mag slechts 1 persoon per gezin per afspraak aanwezig zijn. Burgers kunnen voor Burgerzaken enkel telefonisch via T 050 630 100 een afspraak maken. Het is niet zo dat burgers meteen voor alle soorten ‘producten’ een afspraak kunnen krijgen. Er zal een onderscheid gemaakt worden tussen de ‘prioritaire’ producten en de ‘niet-prioritaire’ producten, zodat de achterstand daar als eerste kan weggewerkt worden.  

Voor meer infohttps://www.knokke-heist.be/openingsuren-en-contactinfo 

 

Infokantoor Toerisme  

In het infokantoor van de dienst Toerisme is omwille van de renovatiewerkzaamheden aan de trap op het Lichttorenplein, enkel de kant aan de Zeedijk toegankelijk. Via deze ingang worden vanaf 18 mei maximum 6 bezoekers in de ontvangstruimte toegelaten.  De openbare toiletten blijven aanvankelijk nog gesloten voor het publiek.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter