Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gloednieuw in de uitleencollectie van Spelotheek De Wip: Pandemie, een koortsachtig en aanstekelijk gezelschapsspel!  

Spelotheek De Wip heeft zijn uitgebreide collectie met educatief speelgoed uitgebreid met een nieuw gezelschapsspel dat perfect past in deze coronatijd: Pandemie! In dit coöperatief bordspel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt, is er maar één gezamenlijk doel: de mensheid redden. Vier ziektes bedreigen het voortbestaan van de wereld. Aan de spelers de belangrijke taak om de wereld te redden.  

Samen vormen ze een team van professionals die de ziektes tegengaat en geneesmiddelen ontwikkelt voor elk van de ziektes. Iedere speler heeft een specialiteit waarmee hij het team kan helpen. Samenwerken is van belang om de specialismen van elk karakter zoveel mogelijk te benutten. Wie als groep erin slaagt om alle geneesmiddelen te ontdekken voordat de pandemieën té ver zijn uitgebroken, wint het spel.   

Het spelbord van Pandemie geeft een kaart van de wereld weer. De ziektes zijn voorgesteld door gekleurde blokjes. In elke stad kunnen maximaal drie blokjes van één kleur aanwezig zijn. Komt er een vierde, dan breekt de ziekte uit naar alle aangrenzende steden. Aan het begin van het spel zijn er 3 steden met 3 blokjes geïnfecteerd, 3 steden met 2 blokjes en 3 steden met 1 blokje. De besmettingskaarten bepalen welke steden dat zijn.    

  

Hoe je spelmateriaal in coronatijd kunt ontlenen bij De Wip lees je hier: https://www.knokke-heist.be/nieuws/2020-vr-24-apr-vanaf-maandag-27-april-start-spelotheek-de-wip-met-afhaaldienst  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter