Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Politiecentrum opnieuw open

Sinds maandag 11 mei 2020 is het politiecentrum in de Van Steenestraat opnieuw open voor het publiek. Het is niet langer nodig een afspraak te maken. De wijkposten in Damme en Heist blijven voorlopig gesloten.  

Het lokale politieteam neemt verschillende maatregelen om je bezoek vlot en veilig te laten verlopen. Gelieve in het politiecentrum steeds volgende maatregelen te volgen: 

  • respecteer de sociale afstand van anderhalve meter, 
  • desinfecteer je handen bij het betreden van de onthaalruimte, 
  • Er is handgel voorzien. 
  • draag bij voorkeur een mondmasker, 
  • keer op een later tijdstip terug als er al zes personen in de onthaalruimte aanwezig zijn.  
  • Neem plaats in de wachtruimte als er al iemand aan het loket staat. 

Alleen door deze maatregelen na te leven, is het mogelijk elkaar te beschermen tegen COVID-19. 

Online aangiftes en vragen 

Het blijft mogelijk om op afstand aangifte te doen van niet-dringende feiten via www.police-on-web.be. Door de coronamaatregelen zijn de aangiftemogelijkheden tijdelijk uitgebreid via het online loket.  

Met niet-dringende vragen is ons politieteam bereikbaar via het contactformulier op de website of het nummer +32 50 619 600. De voorbije maanden is de politie overstelpt met vragen van burgers over de impact van de coronamaatregelen op hun persoonlijke situatie. Het beantwoorden van al deze vragen behoort niet tot de kerntaak van de politie. Het politieteam staat in voor het opvolgen van de maatregelen, om zo de openbare veiligheid en gezondheid te waarborgen. Graag verwijzen ze je door naar de FAQ op www.info-coronavirus.be of coronalijn 0800 146 89. Voor specifieke vragen over Knokke-Heist, kun je ook terecht op het stadhuis via T 050 630 100 of in het infokantoor van de dienst Toerisme T 050 630 380. 

Maak zoveel mogelijk gebruik van de online aangifte- en contactmogelijkheden om het onthaal en de meldkamer van de politie niet te overbelasten.  

Voor dringende politiehulp neem je steeds telefonisch contact op via het noodnummer 101 of +32 50 619 619. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter