Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Canadese herdenkingsplechtigheden dit jaar niet op de agenda

Het Canada-comité Knokke-Heist kreeg het bericht vanuit de Canadese militaire basis in het Nederlandse Brunssum dat door de restricties voor de COVID-19 situatie problemen zijn voor het al dan niet verlaten van het grondgebied van Nederland. Er waren nog contacten met SHAPE in het Belgische Casteau (bij Mons -Bergen), maar daar bleek enkel een te kleine Canadese afvaardiging bereid om naar Knokke-Heist te komen. Er werd dan ook beslist om de herdenkingen te Knokke-Heist en Adegem te schrappen op de agenda. 

De coranacrisis krijgt meer en meer impact of jongeren, het vrijetijdsleven en sportmanifestaties. Strengere maatregelen staan ons nog te wachten, zeker na de positieve testen van de laatste dagen. Dreigende problemen moeten vermeden worden.  

Na het afschaffen van het Canadese Wandelweekend en de plechtigheden in Nederland worden nu ook de activiteiten van zaterdag 7 november 2020 geannuleerd. Het gaat om de bloemenhulde op het Verzetsplein, de Bevrijdingsmis in de Margaretakerk, de plechtigheid op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem en het bezoek aan het For Freedom museum in Ramskapelle.  

Het organisatiecomité en de gemeentebesturen van Sluis en Knokke-Heist zullen alles in het werk stellen om volgend jaar in november de Canadese Driedaagse te laten plaatsvinden.  

Zijn erkentelijkheid tegenover Canada toont het gemeentebestuur en de bevolking van Knokke-Heist dit jaar alvast met een massale bevlagging van de Maple Leaf in de badplaats. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter