Knokke-Heist bezoeken als toerist?

De Grote Vlindertelling: een hele maand vlinders tellen in je tuin

Nog tot zondag 26 juli 2020 organiseert Natuurpunt De Grote Vlindertelling. Citroenvlinder, dagpauwoog of klein koolwitje...er bestaan heel wat vlinders. Niet evident om ze allemaal van elkaar te onderscheiden. Gelukkig hoef je geen vlinderexpert te zijn om ze te herkennen! Via deze link kun je je vlinderkennis bijschaven. Tel gedurende 5 minuten de diverse soorten vlinders in je tuin en stuur je gegevens door naar https://tuintelling.be/telling/19/ .

Hebben vlinders last van droge zomers?

De hete en droge zomers van 2018 en 2019 herinneren we ons nog goed. Voor de zomervlinders kunnen we de komende weken pas zien hoeveel impact de droogte en zachte winters hebben. Warm, droog en zonnig weer is voor de meeste vlinders prima. Dan kunnen ze veel vliegen, wat betekent dat ze veel eitjes afzetten en zich goed kunnen voortplanten. De vraag is echter hoeveel rupsen overleven, want die kunnen er veel minder goed tegen. En het aantal rupsen bepaalt uiteindelijk hoeveel vlinders er zullen vliegen. Jouw telgegevens stelt Natuurpunt in staat om een beter zicht te krijgen op hoe vlinders reageren op het veranderende klimaat.

Gratis zakjes met bijvriendelijk bloemenzaad

Nectarplanten zorgen voor de nodige energie voor vlinders. Als de planten daarnaast ook nog goed tegen de droogte kunnen, dan heb je een topcombinatie voor een hittebestendige tuin vol diversiteit. Lavendel, wilde marjolein en hemelsleutel kunnen alvast goed tegen de droogte én trekken vlinders aan. Zakjes met eenjarig bijvriendelijk bloemenzaad kun je gratis verkrijgen in het onthaal van het stadhuis op het Alfred Verweeplein en in de infokantoren van Toerisme.
Voor meer info: https://www.natuurpunt.be/pagina/de-grote-vlindertelling

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter