Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Light Art uitgebreid met 5 extra dagen!

Tot nu toe vond de lichtkunstwandeling Art Light enkel tijdens het weekend plaats. Op vraag van veel inwoners en tweedeverblijvers wordt het lichtkunstgebeuren nu met drie extra dagen in de week uitgebreid. Deze week kun je namelijk ook op woensdag 16, donderdag 17 december en vrijdag 18 december 2020 de 9 artistieke lichtinstallaties op de Zeedijk en in de Dumortier- en Kustlaan bewonderen. Het gemeentebestuur zet hiervoor ook extra stewards in om alles in goede banen te leiden. Doordat nu ook toeschouwers tijdens de week in alle rust het parcours kunnen afwandelen, kan het globale bezoekersaantal nog meer gespreid worden. 

Hoe later, hoe rustiger 

Vanaf de kerstvakantie kun je bovendien Light Art dagelijks (dus ook op Kerstavond 24 december en oudejaarsavond 31 december wat oorspronkelijk niet voorzien was)  bekijken van 17 tot 21 uur. Met deze 2 extra dagen wil het gemeentebestuur ook tijdens de kerstvakantie Light Art coronaproof houden. Voor wie het parcours van 3 km wil afwandelen, is het goed om weten dat hoe later je start, hoe kalmer het wordt. Tussen 17 en 18.30 uur is het meestal iets drukker. Vanaf 18.30 uur wordt het gezellig. Tussen 20 en 21 uur kun je in alle rust genieten van het lichtspektakel.   

Hou het veilig 

Om je wandeling zo aangenaam mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat je op een veilige manier kan genieten van de kunstwerken, hou dan rekening met volgende tips: 

  • Vergeet je mondmasker niet en bewaar voldoende afstand 
  • Beperk je gezelschap tot maximum 4 personen per groep, tenzij je gezin meer personen telt 
  • Kies voor een rustig moment: start jouw wandeling na 19 uur en kom bij voorkeur op zondagavond of op een weekdag tijdens de kerstvakantie 
  • Kom gespreid. Stel eventueel je bezoek nog even uit. Light ART loopt nog tot en met 3 januari 2021 
  • Hou voor je bezoek onze druktebarometer in de gaten. 

 

Voor alle info: 

https://www.myknokke-heist.be/nl/evenementen/toerisme/light-art-19-dec-3-jan 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter