Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lokale steunactie van Rode Kruis Knokke-Heist moet verlies goedmaken

Op vrijdag 11 september 2020 ging de Lokale Steunactie van Rode Kruis Knokke-Heist van start. Het gaat om een campagne waarbij de vrijwilligers financiële steun vragen bij de inwoners van onze gemeente om te kunnen blijven helpen in de buurt. Je bijdrage kan je storten op het nummer BE57 0018 8597 4535 van Rode Kruis Knokke-Heist.  Door het tegenvallende resultaat van de afgelopen stickeractie is deze campagne extra belangrijk. Elke euro gaat rechtstreeks naar de organisatie van eerste hulp opleidingen, de aankoop van medisch materiaal, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen enz. 

Begin maart brak de coronacrisis uit in ons land en de impact daarvan op onze samenleving was en is niet te onderschatten. Ook voor Rode Kruis Knokke-Heist zijn de gevolgen van deze gezondheidscrisis groot. Doordat de bekende stickeractie dit jaar niet kon doorgaan zoals gepland liep de afdeling heel wij inkomsten mis. “Normaal gezien is de jaarlijkse stickeractie onze belangrijkste bron van inkomsten. Vorig jaar nog bracht deze voor het vijfde jaar op rij €50.000 op, terwijl we dit jaar nog aan geen €7000 komen. Een pak minder dus, en daarom zetten we nu alles op alles voor onze Lokale Steunactie”, zegt Peter Warlop, woordvoerder van Rode Kruis Knokke-Heist.  

De afdeling hoopt voor deze campagne te kunnen rekenen op de steun van alle inwoners in onze gemeente. Tussen 11 september en 5 oktober 2020 droppen de Rode Kruis-vrijwilligers een brief met een overschrijvingsformulier in de brievenbussen van 20.000 inwoners waarmee hen gevraagd wordt de afdeling financieel te steunen. Zo kan een deel van de verloren inkomsten goedgemaakt worden en kan de afdeling ook in de toekomst blijven helpen in de buurt. Het was voor het eerst in bijna 60 jaar dat de lokale Rode Kruisvrijwilligers geen stickers konden verkopen omwille van de toen geldende coronamaatregelen. 

Jaarlijkse inzet van onze vrijwilligers. 

Jaarlijks zetten de Rode Kruismedewerkers zich in voor o.a. de hulpverlening op evenementen, de organisatie van bloedinzamelingen in Knokke en Westkapelle, het organiseren van gratis EHBO cursussen voor de bevolking, uitlenen van boeken en onderhouden van sociale contacten in woonzorgcentra, uitlenen van rolstoelen en krukken,.. Om dit allemaal te kunnen verwezenlijken is er geld nodig. Door deze activiteiten te organiseren vloeit elke euro die geschonken wordt onrechtstreeks terug naar de bevolking van Knokke-Heist. 

Lokale steunactie Challenge  

Om de actie wat extra luister bij te zetten is het Rode Kruis Knokke-Heist met een aantal vrijwilligers de Jerusalema dance challenge aangegaan. Het filmpje kreeg op YouTube, Facebook en Instagram al na enkele uren aandacht van een kleine drieduizend mensen. Het Rode Kruis verwacht nog een merkelijke stijging hiervan in de komende dagen. Meer informatie over Rode Kruis Knokke-Heist vind je op www.rodekruis.be/afdeling/knokkeheist/ en op hun facebookpagina

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter