Knokke-Heist bezoeken als toerist?

MAAK exposeert Tussenruimte in CC Scharpoord

Zaterdag 15 februari 2020 opende schepen van cultuur Annie Vandenbussche de tentoonstelling “Tussenruimte” van MAAK in het C.C.Scharpoord. Leerlingen van MAAK academie en MAAK extra (het vroegere Vrij Atelier) tonen er hun werk.  Per 1 september 2019 werd Vrij Atelier, de cursussen die gegeven worden door vrijwilligers, opgenomen in MAAK. Het levert een  schitterende dubbelexpo op, waar zowel werk van kinderen als volwassenen te zien is tot 1 maart. 

Tussenruimte: kunst met verbreed perspectief

Hoe neemt een werk de ruimte in? Hoe beïnvloedt die ruimte het werk? In de tentoonstelling Tussenruimte gaat MAAK niet alleen aan de slag met het werk van de leerlingen van de academie, maar wordt ook het perspectief naar de omgeving, de binnen- of buitenruimte of de ruimte tussen twee werken verbreed. De bezoeker ontdekt er de dialoog tussen het werk en de maker, tussen 2D en 3D, tussen de werken onderling en misschien wel tussen de makers zelf.

Op de foto van Carlos Longueville: gemeenteraadsleden Luc Callens en Christel Bedert, schepen Annie Vandenbussche, Pedro Oosterlynck (Directeur CC), Rudy Vandercruyssen (Directeur MAAK), Pieter Rosseel (MAAK).

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter