Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Binnenkort bij je warme bakker: broodzak van buurtnetwerk Hoplr

Sinds de lancering van het digitale burennetwerk Hoplr in onze gemeente sloten al 3637 gezinnen zich aan op het buurtnetwerk waar je je buren beter leert kennen en met elkaar in verbinding kunt komen. Dat is bijna 1 op 4 van onze beschikbare huishoudens. Zeker een mooie tussenstand dus, maar hoe meer zielen hoe warmer onze buurten worden. Daarom pakt het gemeentebestuur nu uit met opvallende Hoplr-broodzakken om nog meer inwoners en tweedeverblijvers over de streep te trekken om zich aan te melden op het platform. De broodzakken worden tijdens de laatste week van oktober verdeeld bij onze bakkers. Binnenkort is Hoplr dus even een warm gespreksonderwerp aan menig ontbijttafel. Ben jij al op Hoplr te vinden? Nee? Meld je dan vandaag nog aan! Samen kunnen we van onze buurten pas echt warme wijken maken!       

Nood aan verbinding in moeilijke tijden     

We merken in deze moeilijke periode vol coronaperikelen en economische crisis dat het online buurtplatform Hoplr héél wat meerwaarde biedt voor onze inwoners (betrokkenheid, solidariteit, concrete noden en zorgvragen …). Zo’n digitale manier om met elkaar in contact te blijven is in de huidige coronasituatie dan ook erg praktisch en verbindend. Ideaal om je buren te leren kennen, solidariteitsacties op te zetten, elkaar te helpen …  

Dat was ook wat het gemeentebestuur op het oog had toen het op 27 maart 2020 besliste om het proefproject van het Hoplr-buurtnetwerk versneld uit te rollen en beschikbaar te stellen voor al onze inwoners. Eerder liep er sinds oktober 2019 in ons gemeente immers een beperkt proefproject in 4 wijken. Sinds de lancering over het volledige grondgebied loopt het platform als een trein. Ben jij er al te vinden?

Hoe aanmelden op Hoplr?       

Kreeg jij geen brief in jouw brievenbus met je buurtcode? Of ben je die uit het oog verloren? Geen nood, ga naar de website www.hoplr.com en geef je adres in. Klik op de rode knop ‘vind je buurt’. Vink de optie aan ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’. Dan kom je automatisch in je buurt terecht en kun je een account aanmaken door de verschillende stappen te doorlopen.        

Wil je je graag aanmelden, maar lukt het je niet?      

Geen nood, want het Sociaal Huis staat voor je klaar om jou in een mum van tijd op Hoplr te helpen. Bel naar het nummer T 050 530 900 en leer ook jouw buren kennen!      

Welke buurten?       

Knokke-Heist is voor Hoplr opgedeeld in 7 grote buurten, verspreid over het hele grondgebied van Knokke-Heist.       

  • Heulebrug - Oostwinkel       
  • Heist - Duinbergen       
  • Ramskapelle       
  • Westkapelle       
  • Het Zoute       
  • Knokke Dorp     
  • Heilig Hart – Albertstrand   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter