Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Werkzaamheden op kruispunt Natiënlaan en Kalvekeetdijk

Op maandag 19 oktober 2020 is er gestart met de voorbereidende wegwerkzaamheden naar aanleiding van de herinrichting van het kruispunt Natiënlaan (N49) met de Kalvekeetdijk. Hiervoor is de linkerrijstrook tussen de Kragendijk en de Korenbloemdreef in de beide rijrichtingen afgesloten. Het verkeer kan dus in de beide rijrichtingen op de nog vrije rijstrook doorrijden.

Verbindingsweg ‘t Walletje afgesloten voor asfalteringswerkzaamheden 

Vanaf maandag 26 tot vrijdag 30 oktober 2020 staan de asfalteringswerkzaamheden van de beide rijstroken in de richting van het binnenland gepland. Tijdens de duur van deze werkzaamheden zal het kruispunt van de Natiënlaan met de verbindingsweg naar het bedrijvenpark ’t Walletje afgesloten zijn voor het verkeer. Het kruispunt met de Kalvekeetdijk zal openblijven.

Verkeersmaatregelen vanaf 16 november

Vanaf 16 november 2020 tot aan de zomer van 2021 zijn dan de effectieve wegwerkzaamheden van de eerste fase aan de westelijke zijde van de Natiënlaan en Kalvekeetdijk gepland. Dit is de zijde waar het verkeer vanuit Knokke-Heist richting binnenland rijdt. Tijdens deze fase gelden de volgende maatregelen voor het verkeer:

  • doorgaand verkeer op de Natiënlaan (N49) blijft mogelijk in de beide richtingen via de oostelijke rijbaan van de Natienlaan. Ter hoogte van het kruispunt met de Kalvekeetdijk beschikt het verkeer over één versmalde rijstrook in elke rijrichting.
  • de westelijke zijde van de Kalvekeetdijk is van de Natiënlaan afgesloten. Het verkeer kan in de beide richtingen een omleiding volgen via de Herenweg en een tijdelijke weg tot aan de Natiënlaan;
  • de oostelijke zijde van de Kalvekeetdijk is toegankelijk voor het verkeer volgens een rechts-in-rechts-uit- principe. Om alle rijbewegingen mogelijk te houden, is er een keerpunt voorzien op de Natiënlaan ter hoogte van het kruispunt met de Korenbloemdreef;
  • voor fietsers is plaatselijk in de beide richtingen een omleiding aangeduid.

 

Kruispunt Kalvekeetdijk met Kragendijk afgesloten van 9 tot 13 november

In de rand van deze wegwerkzaamheden zal vanaf 9 tot 13 november 2020 de noordzijde van het kruispunt van de Kalvekeetdijk met de Kragendijk worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Bijgevolg zal het niet mogelijk zijn om vanuit de richting van de Smedenstraat de Kalvekeetdijk, via de Kragendijk, te bereiken. De Kalvekeetdijk zelf blijft zowel vanuit de richting van de Natiënlaan, als vanuit de richting van Nederland, als vanuit de richting Kragendijk-zuid bereikbaar.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter