Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gooi geen vochtige doekjes in het toilet! 

Vochtige doekjes worden vaak gebruikt voor het proper maken van babybilletjes of om make-up te verwijderen. Helaas gooien we ze na gebruik meestal in het toilet, en daar zorgen ze vaak voor heel wat problemen. Gewoon toiletpapier valt uit elkaar als je het doorspoelt. Er blijft alleen een grijs papje van over. De meeste vochtige doekjes hebben echter een sterkere vezelstructuur waardoor ze niet of maar heel traag oplossen in water. Dat zorgt er in de eerste plaats voor dat je toilet en septische put sneller verstopt geraken. Je moet dus vaker je put laten ruimen en dus ook regelmatiger betalen.  Ze hebben hetzelfde effect op onze openbare riolen: vochtige doekjes hebben de neiging om samen te klitten, waardoor ze de pompstations en zuiveringsinstallaties verstoppen.  
  
Doekjes blokkeren pompstation Heulebrug   
In Heulebrug, een wijk waar veel jonge gezinnen wonen, valt het pompstation hierdoor geregeld uit. Wat leidt tot toiletten die overlopen en problemen bij de buren. Gooi ze dus niet in het toilet, ook al zegt de verpakking dat dit toegelaten is.   

Voor meer informatie contacteer AGSO Knokke-Heist afdeling Waterbedrijf via T 050 442 500 of waterbedrijf@agsoknokke-heist.be  
  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter