Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Winterbeleving in het Zwin Natuur Park tijdens kerstvakantie

Tijdens de kerstvakantie van zaterdag 19 december 2020 tot en met zondag 3 januari 2021 organiseert de Prw.zwin.be/ovincie West-Vlaanderen extra beleving in het huttenparcours van het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Hierbij wordt rekening gehouden met alle geldende coronamaatregelen. 

Extra buitenaanbod

Elke dag staan Zwingidsen klaar om wandelaars informatie te geven over het voederen van vogels in de winter. Bezoekers maken kennis met allerlei soorten zaadjes,

vogelveren en kleine dierenskeletten. Op verschillende uitkijkpunten tonen ze de meest bijzondere vogels in het natuurgebied of op de broedeilanden. Heel wat vogels komen in het Zwingebied overwinteren zoals kolganzen, smienten, wulpen, bonte strandlopers en velduilen.

Extra gezins- en kinderaanbod 

Voor kinderen organiseert het Zwin Natuur Park een boeiende zoektocht. Ze gaan in het park op zoek naar tips over dieren en planten in het Zwin en stellen zo een voedselweb samen.  Aan de ringhut leren ze ook hoe ze vogelsnacks kunnen maken en krijgen ze een knutselpakketje mee om thuis aan de slag te gaan. 

Praktisch – Winterbeleving in het Zwin

Data: van zaterdag 19 december tot en met zondag 3 januari, van 10.00 tot 16.30 uur  Op 24 en 31 december sluit het Zwin Natuur Park om 15 uur.  Gesloten op 25 december en 1 januari.  Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist  Toegangsprijs park: -6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro Vooraf reserveren is verplicht. 

Zwinshop en Zwinbistro: de Zwinshop is open. Online bestellen en ter plaatse afhalen en betalen kan ook. De Zwinbistro The Shelter biedt maaltijden en dranken aan om af te halen. 

Voor alle info: www.zwin.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter