Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Carnaval Heist sluit stormachtige editie af met oogverblindende dinsdagnocturne

Op zondag 23 februari 2020 werden in de categorie grote karren De Strandreetjes uit Heist  met het Mexicaanse thema Los Sombrezelos door de jury uitgeroepen tot best uitgedoste en meest enthousiaste carnavalgroep met de mooiste praalwagen. Tweede werden De Lekkerbekken met hun technisch vernuftige Zwankendamse Kermesse  De Chouffekes van Club 69 sleepten een verdienstelijke 3de plaats in de wacht. Vanavond vanaf 19.30 uur kun je alle wagens nog eens uitgebreid bewonderen maar dan in een prachtig verlichte versie, een dol en feeëriek schouwspel dat je zeker niet mag missen. Hieronder lees je volledige carnavalprogramma.

Ludieke voetbalclash tussen de Plakkers en de Visschers brengt hommage aan wijlen Hubert Daese 

Op dinsdag 25 februari om 15 uur vindt in stadion De Taeye de gemaskerde voetbalwedstrijd plaats tussen de Plakkers en de Visschers. Deze ludieke traditie is sinds 1928 een vaste waarde in het Heistse carnavalgebeuren. Net voor de aftrap brengen de spelers nog een hulde aan Hubert Daese, gewezen jeugdvoorzitter van KFC Heist en voorzitter van supportersclub De Strandleeuwen die op 12 september 2019 op 64-jarige leeftijd overleed. Ter hoogte van de kantine wordt een banner met een foto van Hubert Daese onthuld als ultiem eerbetoon.

 

Traditiegetrouw probeert scHeistrechter Zoëlle in zijn roze sportoutfit dan alles in goede banen te leiden en te vermijden dat spelers met duct-tape aan de (schand)paal van het doel worden vastgebonden. Hiervoor maakt hij gebruik van zijn zelfgefabriceerde VAR (Video Assistant Referee). Zoëlle heeft trouwens al aangekondigd dat hij opnieuw een strenge dopingcontrole op jenever en andere alcoholische dranken zal houden en er persoonlijk zal op toezien dat de plasprocedure reglementair verloopt.

Babeluttenworp, popverbranding en verlichte avondstoet

Voorafgaand aan de verlichte avondstoet is er om 18.30 uur een babeluttenworp op de markt van Heist. Keizer Carnaval gooit er voor de kleinste feestbeesten gratis snoepgoed vanop zijn keizerlijke koets. Vervolgens gaat op die locatie ook de popverbranding door. Ter afsluiting van de carnaval-4-daagse kan iedereen genieten van de verlichte avondstoet. Daarna wordt het feesten als de beesten in de kroegen en fuiftenten in het centrum van Heist.

Kazakken met haring

Op woensdag 26 februari om 18 uur kun je in een aantal Heistse kroegen de verloren calorieën weer aansterken met kazakken met haring.

Voor meer info: https://www.myknokke-heist.be/nl/evenementen/cultuur/carnaval-heist-2020

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter