Knokke-Heist bezoeken als toerist?

20 000 uitgeleende werken van bib Knokke-Heist kunnen vanaf nu tot 30 juni opnieuw boetevrij ingeleverd worden

De bibmedewerkers missen hun klanten en tellen af naar de dag dat ze hen opnieuw persoonlijk kunnen ontvangen. Dit kan voorlopig nog niet door het plaatsen van een nieuwe verlichting in de hoofdbibliotheek.  Maar het bibpersoneel zat de voorbije weken niet stil. Om alle leners te blijven voorzien van het nodige lees-, kijk- en luistervoer organiseerde de bib sinds 6 april 2020 een afhaaldienst waar massaal gebruik van werd gemaakt.  Momenteel zijn er dan ook meer dan 20 000 boeken, cd’s en dvd’s uitgeleend! Vanaf nu kun je die opnieuw inleveren. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Hoe en waar lever je je materialen terug in?

In de filialen Heist en Westkapelle kan dit via de inleverbus. In de hoofdbibliotheek Scharpoord wordt de inleverbus niet gebruikt, maar moet dit via de hoofdingang van het Cultuurcentrum Scharpoord. Hou er rekening mee dat Scharpoord momenteel enkel open is op weekdagen tussen 9 en 17 uur. Op zaterdag, zondag en op feestdagen is de bib gesloten.

Omdat veiligheid primeert, worden teruggekeerde materialen 72 uur in quarantaine gehouden vooraleer ze opnieuw beschikbaar worden voor uitleen.

Tot wanneer heb je tijd om je geleende werken terug in te dienen?

De bib benadrukt dat niet iedereen zich meteen naar de bib hoeft te haasten. Om een veilige spreiding te garanderen, zijn alle uitgeleende materialen automatisch boetevrij tot en met 30 juni 2020. Als je merkt dat de file te lang zou zijn, keer je misschien beter op een ander tijdstip terug.  

Hou rekening met de corona-etiquette

  • Kom bij voorkeur alleen of met maximaal 1 gezinslid onder 12 jaar
  • Houd 1,5 meter afstand van de andere bezoekers en het personeel
  • Draag bij voorkeur een mondmasker, sjaal of bandana om mond en neus te bedekken
  • De medewerkers slaan normaal graag een praatje, maar beperken zich nu tot een kort contact op veilige afstand
  • Volg de aangeduide looprichting
  • Voel jij of één van de gezinsleden zich ziek, stel het terugbrengen dan nog even uit tot je weer beter bent

 

Wil je graag nog iets lenen? Vraag een afhaalpakket aan!

De bibliotheken van Knokke en Heist leverden de voorbije weken al zo’n 950 afhaalpakketten af. De reacties bij onze bevolking zijn unaniem lovend en enorm dankbaar. Zelfs al ben je niet zo’n lezer, maar zette je onlangs je eerste voorzichtige stappen als kok, klusser, tuinman, naaister, sporter … of overweeg je om hieraan te beginnen? Goed nieuws, want de bib heeft volop inspiratie en tips voor jou. Geef een onderwerp of specifieke titels door waarover je meer wil weten en het bibpersoneel stelt voor jou een pakket samen op maat. Dit geldt uiteraard ook voor de fervente lezers en liefhebbers van film of muziek.

Opgelet! Vanaf nu is het afhaalpunt in Knokke niet langer sporthal De Stormmeeuw maar Bibliotheek Scharpoord.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter