Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vermijd de spitsuren op de groentemarkt!

Vorige week mochten de markten op het Stationsplein in Heist en het Gemeente- en Alfred Verweeplein in Knokke opnieuw plaatsvinden. De dienst Lokale Economie, Preventie, Brandweer, Lokale Politie en de stewards stelden vast dat het overgrote deel van de bezoekers zich strikt aan de coronarichtlijnen hielden. Alleen op zaterdag 23 mei 2020 ontstond er tegen de middag op de groentemarkt op het Gemeenteplein een tè grote volkstoeloop om de social distancing nog te kunnen garanderen.  Het gemeentebestuur raadt inwoners en tweedeverblijvers dan ook aan om niet op het piekmoment tussen 11 – 12.30 uur naar de markt te komen maar vroeger hun boodschappen te doen, bij voorkeur in de daluren tussen 8 en 10 uur.   

Mondmasker sterk aanbevolen 

Omdat het op een markt sowieso altijd druk is en het moeilijk blijft om aan de kramen op anderhalve meter afstand van elkaar te blijven, wordt het dragen van een mondmasker, sjaal of bandana sterk aanbevolen. Zo wordt het risico dat je bij het praten, hoesten of niezen iemand anders besmet, aanzienlijk verkleind. Vergeet ook niet je handen te ontsmetten bij het binnenkomen van de markt. Ook aan elk kraam zijn er producten voor de handhygiëne aanwezig. Maak er gebruik van! 

Wees hoffelijk tegenover de stewards 

De stewards zullen deze week de in- en uitstromen op de markt nauwgezet controleren zodat het maximum aantal bezoekers niet wordt overschreden. Als je dus eventjes moet wachten, wees hoffelijk en begripvol. De stewards zijn immers belast met de grote verantwoordelijkheid om het winkelen op de Knokke-Heistse markten coronaproof te laten verlopen en zo te waken over jouw gezondheid en in het bijzonder die van de meest kwetsbaren in onze samenleving!   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter